”Gustafsson är en gyllene biljett”

Maulers nästa motståndare (?) om match mot svensken

SPORTBLADET

Daniel Cormier pekas ut som möjlig motståndare i Alexander Gustafsson nästa match.

Nu uttalar sig amerikanen om möjligheten och konstaterar att svensken är en ”gyllene biljett” i vägen mot en titelmatch.

Tele2 arena kokade när det skrevs svensk idrottshistoria.Upp emot 30 000 åskådare hade bestämt sig för att skrika fram Alexander "The Mauler" Gustafsson till seger över Anthony "Rumble" Johnson – då slutade allt i tårar och en match som avbröts efter bara två minuter.

Nu väntar en kortare ledighet innan svensken återupptar träningen inför nästa match.

En möjlig motståndare är Daniel Cormier, som förlorade mot Jon Jones på poäng tidigare i år.

– Vi får se vad som händer. Jag är öppen för allt, det är upp till UFC, sa Gustafsson om Cormier i söndags.

”Är det största namnet”

Nu är det Cormier som snackar Gustafsson i en intervju med The MMA Hour.

– Han (Gustafsson) har det största namnet. Vi kommer bägge två från från en förlust. Så det hade varit rimligt. Om UFC säger att jag ska fajtas med Alexander och vinner får en ny chans på titeln så ja, då hade jag gjort det.

Medan Anthony Johnsons nästa hållplats är en titelmatch mot Jon Jones får Cormier och Gustafsson göra upp om vem som står näst på tur. Cormier tror att svensken är den bästa vägen till titelmatchen.

– Min nästa match måste var en kille med stor namn så att folk säger ”okej, Daniel slog den här killen, vi måste se honom slåss om titeln igen”. För mig är jag och Alexander de två killar som realistiskt sett kan slåss om titeln. Kollar man bortom oss, och Rashad (Evans), är det bara rematches. Kanske är Gustafsson den gyllene biljetten. Eftersom om Rashad får Gustafsson, så kanske Rashad får titelmatchen, säger Cormier till MMA Hour.

ARTIKELN HANDLAR OM