”Obegripligt hur Gustafsson förlorade”

UFC-bossen överraskad över enkla segern

Foto: BILDBYRÅN
"The Mauler" och Andreas Michael.
SPORTBLADET

Det var inte många som förutspådde att Anthony Johnson skulle köra över Alexander Gustafsson på Tele2 Arena.

– Sättet han slog Gustafsson på är fullkomligt obegripligt, säger UFC-presidenten Dana White.

Tele2 arena kokade när det skrevs svensk idrottshistoria. Upp emot 30 000 åskådare hade bestämt sig för att skrika fram Alexander "The Mauler" Gustafsson till seger över Anthony "Rumble" Johnson – då slutade allt i tårar och en match som avbröts efter bara två minuter.

Nu tar UFC-presidenten Dana White bladet från munnen och kommenterar matchen – som förvånade honom.

White är imponerad över hur Anthony Johnson blivit starkare för varje viktklass han avancerat.

”Jag är väldigt uppspelt”

– Om man kan någonting om kampsport så vet man att varje gång en fajter avancerar uppåt en viktklass så tappar han lite av sin knockout-kraft. Det har varit helt motsatt för den här killen. Sättet han slog Alexander Gustafsson på är fullkomligt obegripligt, säger White hos The Jim Rome Show enligt MMAfighting.com.

UFC-bossen drar sig till minnes hur stark Gustafsson var i matchen mot Jon Jones – och är uppspelt inför Johnsons titelmatch mot Jones.

– Det här är en kille (Gustafsson) som gick fem hårda ronder med Jon Jones. Många ansåg att han vann den fajten, många ansåg att Jones vann. För Johnson att komma ut och knocka killarna i sin nya viktklass är ofattbart och jag är väldigt uppspelt inför Johnsons match mot Jones, säger White.

ARTIKELN HANDLAR OM