”The Mauler”: Det är vinna eller försvinna

Foto: TT
SPORTBLADET

Alexander "The Mauler" Gustafsson är ute efter revansch efter knocken på hemmaplan.

Receptet för att vinna karriärens viktigaste match?

Kolla på karriärens värsta – för första gången.

– Det kommer bli jobbigt alltså, säger han i en intervju med Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN
”Mauler” efter förlusten mot ”Rumble” Johnson.

Flera månader av uppsnack och en fullsatt Tele2 Arena i ryggen– sen var allt över på 2 minuter och 15 sekunder. En klockren knock och Alexander "The Mauler” Gustafsson lämnade mötet med Anthony Johnson i tårar.

I knappt tio veckor har han jobbat med att komma över smällen, en familjesemester i Thailand och en flytt senare är han redo för revansch. Häromdagen stod det klart att hans nästa möte blir med Glover Teixeira i Berlin den 20:e juni och nu berättar han för första gången om den tuffa tiden.

– Jag kände mig för jävlig efter matchen, det var inte alls roligt. Det var en jobbig tid. Men nu har jag fått en match och jag känner mig motiverad och bara väldigt sugen på att tävla igen, säger han.

”Påminner om Anthony Johnson"

Knocken har spelats upp i huvudet flera gånger de senaste månaderna, men Gustafsson berättar att han ännu inte sett matchen själv.

– Jag ska sätta mig med det i veckan nu och ta tag i det.

Hur kommer det bli tror du?

– Det kommer bli jobbigt alltså. Men jag har kommit över det här nu, jag har nya mål i i sikte och jag går tillbaka till matchen bara för att jag vill analysera och studera den. Jag kommer inte lägga några tankar och känslor i det. Det som har hänt har hänt.

Att studera just matchen mot "Rumble" Johnson kan bli extra viktigt inför mötet med Glover Teixeira.

– Han slår hårt och han är stark. Svagheten är att är väl att han inte direkt är snabb och att han inte rör sig så mycket. Men han slår hårt och påminner en del om Anthony Johnson.

”Det gäller att prestera nu”

Både Alexander Gustafsson och Glover Teixeira kommer till matchen med liknande förutsättningar. Båda förlorade först mot Jon Jones och har sedan dess förlorat en match till. Att kalla det en ödesmatch för "The Mauler" är ingen överdrift.

– Det är som jag alltid brukar säga, det finns ingen match som inte är viktig. Det finns inga träningsmatcher i den här sporten, det är en OS- eller VM-final varje gång, vinna eller försvinna. Det är oerhört viktigt för mig, jag måste vinna den, jag måste. Det finns liksom ingenting annat. Det finns inga andra alternativ.

Så inbillar jag mig att du tänkte senast också, är det ännu högre insatser den här gången?

– Ja, man blir ju inte yngre och man vill ju vinna. Ju mer du torskar desto lägre ner på rankningen hamnar du och ju längre från ett bälte är du. Det gäller att prestera nu.