Jones lämnade över sig själv till polisen

Polisens jakt på Jon Jones är över

1 av 2
SPORTBLADET

UFC-mästaren Jon Jones var eftersökt av polisen efter misstanke om att han smitit från en bilolycka.

Drygt ett dygn senare lämnade stjärnan över sig själv till polisen utan några våldsamheter.

Några timmar senare hade han betalat borgen och lämnat häktet.

DOKUMENT JON JONES: ”Jag drömde om att bli polis”

Det var i söndags som Jon ”Bones” Jones, 27, ska ha kört drogpåverkad mot rött ljus och orsakat en bilolycka med tre bilar inblandade. Däribland fanns en gravid 25-årig kvinna som bröt en arm. Polisen som först bara ville ha kontakt med UFC-fajtern för att höra om hans eventuella inblandning, uppgraderade senare misstanke-graden och efterlyste stjärnan. I och med kvinnans skador rubricerades händelsen om – från en potentiell förseelse till ett brott.

Hittade marijuana

Polisen i Albuquerque, New Mexico, bekräftade under måndagen att man hittat marijuana och en pipa i den hyrbil som stått i Jones namn.

Nyhetsbyrån AP uppgav att vittnen först ska ha sett Jones smita från olyckan, för att sedan återvända till bilen för att hämta pengar.

Löste ut sig själv

Men strax efter klockan 19 på kvällen, lokal tid, lämnade Jones över sig själv till den lokala polismyndigheten efter att ha kontaktat sin advokat.

Enligt mmmafighting.com var hans borgen satt till 2 500 dollar, drygt 20 000 kronor. Efter klockan 22 ska han ha löst sin borgen och lämnat häktet.

Om Jones, mästare i lätt tungvikt och ansedd som världens bästa över alla viktklasser, döms skyldig till brottet riskerar han upp till tre års fängelse.

Titelmatchen som är tänkt att gå 23 maj mellan Jon Jones och Anthony Johnson, som besegrade Alexander Gustafsson i januari, har fortfarande inte blivit avblåst.

DOKUMENT JON JONES: ”Jag drömde om att bli polis”

ARTIKELN HANDLAR OM