Jones fråntas sin världsmästartitel

Stjärnan stängs av efter smitningsolyckan

1 av 2
SPORTBLADET

Jon Jones fråntas sin världsmästartitel och stängs av på obestämd framtid.

Det meddelar UFC efter helgens smitningsolycka där Jones ska orsakat en krock med tre bilar inblandade och sedan lämnat platsen.

– Han måste fokusera på det juridiska, säger UFC-presidenten Dana White.

På tisdagen gjorde Jon Jones sitt första framträdande i rätten efter smitningsolyckan i helgen.

Det var strax före middagstid i söndags som Jones uppges ha kört en hyrbil mot rött och orsakat en olycka med tre bilar inblandade. Han uppges ha varit drogpåverkad.

En gravid kvinna i 20-årsåldern ska ha varit en av förarna och förts till sjukhus med mindre skador – men Jones ryktas ha smitit ifrån platsen.

UFC-mästaren i lätt tungvikt överlämnade sig själv till polisen ett dygn senare och betalade borgen och lämnade häktet i väntan på rättegång.

Sent på tisdagskvällen meddelade UFC sitt straff.

27-årige Jon Jones, MMA-sportens största stjärna, fråntas sitt världsmästarbälte i lätt tungvikt och stängs av på obestämd framtid.

I ett uttalande på hemsidan skriver organisationen:

”Som ett resultat av att han brutit mot UFC:s uppförandekod kommer Jon Jones att stängas av på obestämd framtid och han fråntas sin titel i lätt tungvikt.”

Ber om ursäkt

Efter beskedet twittrade Jones:

”Jag måste rannsaka mig själv. Jag ber om ursäkt till alla jag gjort besvikna".

Skandalen är den andra på kort tid för Jon Jones som i december testades positivit för kokain och straffades med böter av UFC.

Cormier får chansen

Jones skulle ha mött utmanaren Anthony ”Rumble” Johnson i en titelmatch i Las Vegas den 23 maj men i stället kommer det nu bli en match mellan Johnson och Daniel Cormier där vinnaren får världsmästartiteln.

– Det är inte roligt att det blir så men du vet vad de brukar säga, ”Showen måste rulla vidare”, säger Dana White enligt mmafighting.com.

DOKUMENT JON JONES: ”Jag drömde om att bli polis”