Mauler: ”UFC gör honom en tjänst”

Svensken om Jon Jones avstängning: ”Tragiskt”

1 av 2
SPORTBLADET

UFC-mästaren Jon Jones smet från en bilolycka där han misstänks ha kört drogpåverkad och nu har han blivit av med sin mästartitel.

Helt rätt tycker svenska stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson.

– Man gör honom en tjänst, UFC visar att det inte är acceptabelt, säger han i sin app The Mauler Inside.

Så blev Alexander ”Mauler” Gustafsson en världsstjärna

Jon Jones har varit mannen att slå i UFC-världen en längre tid.

Men i morse tog UFC-organisationen titelbältet ifrån mästaren efter att han misstänkt drogpåverkad smitit från en trafikolycka. Jon Jones överlämnade sig själv till polisen och UFC-presidenten Dana White menar att han måste fokusera på den juridiska processen nu.

”Som ett resultat av att han brutit mot UFC:s uppförandekod kommer Jon Jones att stängas av på obestämd framtid och han fråntas sin titel i lätt tungvikt.”, skrev man i ett uttalande.

Nu kommenterar för första gången Alexander "The Mauler" Gustafsson händelsen i sin app.

– Jag tycker det är väldigt tragiskt för sporten och för honom själv och för UFC. Det påverkar alla fighters och hela sporten och organisationen,  det är väldigt tragiskt, säger han och fortsätter:

– Jag önskar inte det här till någon, den typen av beroende, eller vad det nu är han har. Jag hoppas bara att han blir bättre och lär sig från det här.

”Kommit undan med mycket”

Gustafsson tycker UFC agerade helt rätt när de stängde av Jones.

– De gjorde det rätta, det var det enda de kunde göra.

– Det är så många saker som Jon Jones gjort och som han har kommit undan med, hur långt kan man gå liksom…  och det gör honom ingen tjänst, det här är att göra honom en tjänst. Man visar att det inte är acceptabelt. Man kan inte göra så här när man är världsmästare, man måste representera sporten bra och vara en förebild för unga, säger han.

Någon indikation för hur det påverkar svenskens chanser till en titelmatch vill han inte uttala sig om.

– Jag vet inte, jag tar en fajt i taget. Jag är spänd på fajten mellan (Anthony) Johnson och DC (Daniel Cormier. Jag är på stand by, säger han i appen.

Så blev Alexander ”Mauler” Gustafsson en världsstjärna