”Extremt många röker marijuana”

Profilen tvärsäker: ”Rör sig om väldigt många”

SPORTBLADET

UFC-kommentatorn Joe Rogan är säker.

Enligt honom är marijuana-rökande utbrett inom sporten.

– Det är fler som röker än som inte röker, säger han.

I slutet av april stoppades UFC-mästaren Jon ”Bones” Jones efter att ha kört drogpåverkad mot rött ljus och orsakat en bilolycka. Några dagar senare bekräftade polisen i Albuquerque att man hittat marijuana och en pipa i den hyrbil som stått i Jones namn.

”Stort problem”

Och enligt UFC-profilen Joe Rogan – som själv är öppen med att han röker marijuana och förespråkar en legalisering av drogen – är Jones långt ifrån den ende UFC-fajtern som tar eller har tagit droger.

– Det är extremt många UFC-fajters som röker braj. Väldigt, väldigt många. Och det blir ett stort problem för dem eftersom de drogtestas inför matcherna. De tvingas sluta röka flera veckor inför match för att inte fällas i testerna. Jag tror att det är fler som röker än som inte röker, säger Rogan enligt MMA Mania.

”Tyckte det var töntigt”

Även UFC-presidenten Dana White har varit inne på samma sak. I en intervju som gjordes 2012 hävdade han – likt Joe Rogan – att marijuana-rökande är utbrett inom sporten.

White anser att fajters borde hålla sig borta från drogen, eftersom den är olaglig. Den åsikten delar inte Joe Rogan, som själv började röka på när han var 30 år gammal.

– Innan jag började röka på så tyckte jag att det var töntigt. Men sen träffade jag brasilianske Jiu-Jutsu-legendaren Eddie Bravo. Han är ett musikaliskt geni och förklarade att marijuanan hjälper honom att vara mer kreativ, säger Rogan.

På senare år har flera UFC-fajters – däribland Nick Diaz, Alex Cacares, Matt Riddle och Pat Healy – åkt fast för att ha rökt marijuana.

ARTIKELN HANDLAR OM