"Utan MMA hade jag varit död, suttit inne eller haft ’no life’"

”Mad Dog” berättar om hårda vägen tillbaka från fängelsedomen i exklusiv dokumentär – se den i morgon

SPORTBLADET

Från himmel till helvete efter en fängelsedom.

Reza ”Mad Dog” Madadi har spelat in en dokumentärfilm om den hårda resan tillbaka till UFC – som har räddat hans liv.

– Jag hade antingen varit död, suttit inne eller haft ”no life”, säger 37-åringen.

Allting förändrades efter ett rån den 24 maj 2013. Efter det greps Reza Madadi för grov stöld och MMA-profilen dömdes till ett år och nio månaders fängelse – och kastades ut från UFC.

”Mad Dogs” liv förändrades snabbt, han upplevde att allt blev ett mörker. I våras släpptes han och i slutet av oktober gjorde han comeback – efter en tuff resa.

”Är van att få stryk”

I morgon visar Sportbladet exklusivt en dokumentär om Reza Madadi – som bland annat berättar om den tuffa barndomen.

– Jag kunde få stryk för att jag flyttade tallriken. Han (brorsan) var väldigt brutal på sitt sätt. En av anledningarna till att jag blev bra på MMA är för att jag var van att få stryk. Det kanske var meningen att jag skulle formas på det sättet för att nå min dröm, berättar han i filmen.

– Om det inte hade varit för MMA hade jag antingen varit död, suttit inne eller haft ”no life”.

Fängelsetiden var tuff för ”Mad Dog”. Han blev sviken av vänner, och upplevde att han svek sin son.

”Var skyldig från början”

– Jag kände mig äcklad av mig själv. Jag blev av med kontraktet för en natt för något onödigt jag gjort, jag fick inte träffa min son för något onödigt jag gjort. Jag blev jättesvag i min tro för att jag inte trodde Gud skulle sätta mig i en sådan prövning, säger Madadi, som i filmen betonar att han inte förstår varför han fick så långt fängelsestraff.

– Ro i själen kommer jag aldrig att få, jag kommer alltid att ha ångest. Det är den mest korkade saken jag har gjort. Jag var skyldig från början, jag visste om det. Jag var inblandad av en anledning, men jag deltog aldrig i rånet. Huvudmannen som var på plats fick ett år och åtta månader, jag fick ett år och nio månader.