Kravet: Ta UFC till Malmö nästa gång

”Lovar att fixa gratisbiljetter till ungdomarna”

SPORTBLADET

Han blixtknockade amerikanen Sean O'Connel och tog sin fjärde seger i UFC.

Nu drömmer Ilir Latifi, 32, om en titelfajt – i Malmö.

– Det hade sålt slut på en dag, säger han till Sportbladet.

Ilir Latifi fortsätter att höja sin status inom MMA. Natten till i måndags gick ”Lyftkranen från Rosengård” sin sjätte match på UFC-nivå och han behövde bara 30 (!) sekunder för att besegra amerikanen Sean O'Connell.

– Matchen slutade precis så som jag hade föreställt mig att den skulle göra. Men det är ändå en overklig känsla när man står där som vinnare och sträcker armarna i luften, säger Latifi till Sportbladet.

”Fortsätta göra kaos”

Blixtknocken innebär att hans två senaste segrar kommit inom mindre än en minut – och nu hoppas Latifi få ta sig an större utmaningar. Hans mål är att få möta någon på topp tio, och drömmen är att göra det på hemmaplan i Malmö.

– Sverige har redan skrivit jävligt mycket UFC-historia och vi måste fortsätta med det. Vi måste fortsätta göra kaos! Så nu gör vi så här: Vi går in och kickar ett main event i Malmö Arena. Jag garanterar att det hade sålt slut på en dag och att vi hade haft den sjukaste och grymmaste UFC-publiken någonsin.

”Ska ordna fribiljetter”

Allra helst hade Latifi gått en match hemma i Rosengård, men där finns inga stora arenor. Skulle UFC komma till Malmö lovar han dock att kompensera alla Rosengårds ungdomar på ett annat sätt.

– Blir det av så ska jag personligen se till att några hundra ungdomar från Rosengård och andra förorter i Malmö får komma och se galan helt gratis. Eller fan, inte bara från Malmö. Jag ska ordna fribiljetter åt ungdomar från Rinkeby och Tensta i Stockholm och Angered i Göteborg också. Jag vill att ungdomar som inte haft samma chanser och möjligheter som alla andra ska få chansen att se en stor gala.

Det här är en uppmaning till UFC?

– Ja, nästa gång de kommer till Sverige så måste det bli Malmö. Det finns inget annat! Och när den dagen väl kommer så ska vi se till att skriva ny svensk MMA-historia, säger Ilir Latifi.

ARTIKELN HANDLAR OM