”Kan vara skillnad på liv och död”

1 av 4 | Foto: Pontus Orre
Alexander Gustafsson.
SPORTBLADET

Fyra utryckningsfordon har vandaliserats på två dygn.

Nu vädjar MMA–stjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson till folket.

”På grund av de här problemen är poliser och ambulanspersonal rädda för att åka till vissa områden. De två-tre minuterna kan vara en skillnad på liv och död”, skriver The Mauler på Facebook.

Under lördagsnatten blev ännu ett utryckningsfordon vandaliserat. Denna gången skedde det i stadskvarteret Malmö live vid Dag Hammarskjölds torg, ett område där polisen vanligtvis lämnas ifred.

Det är fjärde utryckningsfordonet som vandaliseras på två dygn.

Ygeman fördömer våldet

Inrikesminister Anders Ygeman (S) fördömer våldet och skadegörelsen mot blåljuspersonal och öppnar för strängare straff mot dessa gärningsmän. Han utesluter inte en ökad användning av kameror på blåljusfordon för att identifiera gärningsmän snabbare.

MMA-stjärnan Alexander Gustafsson har gått ut på Facebook och vädjat till folket.

”Hoppas min fame kan göra skillnad”

”Jag var ingen ängel under min barndom, så jag kanske inte är den perfekta förebilden. Men jag har förändrat mig och valt andra vägar i livet. Så jag hoppas att mina landsmän i Sverige kan lyssna på några råd från mig och jag hoppas att min ”fame” kan göra skillnad i det här avseendet.

Just nu befinner jag mig i San Diego och tränar inför min nästa match. Härifrån läser jag nyheter om Sverige och jag oroar mig verkligen för alla problem med vandalisering av polisbilar och ambulansbilar.

”Personen kan vara din bästa vän”

Vi måste komma ihåg att människorna i uniform åker till bostadsområden för att våra vänner, familjemedlemmar eller grannar behöver hjälp och stöd. Det vissa av er gör nu är därför fel.

På grund av de här problemen är poliser och ambulanspersonal rädda för att åka till vissa områden. De två-tre minuterna kan vara en skillnad på liv och död. Och den här personen kan vara din bästa vän, bror, syster eller någon annan som du håller kär.

Sverige är ett fantastiskt land. Försök att låta det fortsätta vara så”, skriver The Mauler.

ARTIKELN HANDLAR OM