”Jag funderade på att ta livet av mig”

Öppnar upp efter chockförlusten: ”Kände mig som en nolla”

Foto: TT
Ronda Rousey förlorade matchen mot Holly Holm i november 2015
SPORTBLADET

Ronda Rousey förlorade matchen mot Holly Holm.

Nu berättar hon om depressionen efteråt.

– Jag funderade på att ta mitt liv, säger hon.

Ronda Rousey var obesegrad inför mötet med Holly Holm och det var inget snack om att den största kvinnliga fixstjärnan inom UFC var storfavorit inför titelmatchen i mitten av november.

Sen kom chocken.

Holly Holm tog hem segern inför 60 000 åskdåre efter att ha fått in en spark på Rouseys nacke som sänkte den 29-åriga amerikanskan.

”Kände mig som en nolla”

Nu berättar Ronda Rousey om besvikelsen efteråt.

– Jag satt i ett hörn i det medicinska rummet och tänkte: ”Vem är jag ens?”. Jag satt bokstavligen talat där och övervägde att ta mitt eget liv. Jag tänkte att jag var en nolla, att vad jag än gör i framtiden så är det ingen som kommer bry sig, säger hon i Ellen Show.

Hon understryker att självmordstankarna bara fanns i just de minuterna, direkt efter matchen. När hon såg sin pojkvän – UFC-fajtern Travis Browne – sansade hon sig direkt.

– Jag tänkte att: ”Det här är mannen jag vill bilda familj med”. Jag vill föda hans barn. Jag måste hålla mig vid liv, säger Rousey.

Vill ha revansch

Nu hoppas hon få en returmatch mot Holly Holm.

– Jag gick min tredje match på nio månader. Jag tror ingen har tävlat så frekvent tidigare. Uppladdningen var inte perfekt, säger hon.