Sänkte storstjärnan: ”Jag är nya kungen”

1 av 6 | Foto: TT
Tung seger för Diaz i UFC 196
SPORTBLADET

Det tog Nate Diaz mindre än två ronder att besegra storstjärnan Conor McGregor och ta sitt livs största seger i welterviktsmötet i UFC 196.

– Jag är den nya kungen, sa Diaz i Viaplay efter segern.

Conor McGregor, 27 kallad den hetaste fightern i UFC knockade Jose Aldo på bara 13 sekunder i december i fjol och övertog då fjäderviktsbältet.

Irländaren som krossat allt motstånd i UFC skulle ha gått en match mot Rafael dos Anjos för att försöka ta titeln också i lättvikt. Men dos Anjos skadade foten och mötet fick läggas på is. Istället offentliggjorde UFC att publikfavoriten McGregor skulle gå en match i weltervikt mot amerikanen Nate Diaz på galan i MGM Grand Garden Arena i Las Vegas.

”Inte förvånad”

Diaz som fick veta att mötet skulle bli av endast 11 dagar innan gick in och gjorde sitt livs match och chockade favorittippade McGregor.

I slutet av den andra ronden fick den 30 årige amerikanen in flera klockrena träffar och McGregor hamnade i obalans. Bara sekunder senare fick en attackerande Diaz ner irländaren på marken och kunde avslutade fighten och vinna via submission.

– Jag är inte förvånad. Jag är den nya kungen, sa Diaz i Viaplays sändning efter sin seger.

– Jag tog chansen att gå upp i viktklass men det funkade inte. Jag tar den här matchen som en man och kommer tillbaka starkare, sa Conor McGregor.

■ ■ ■

Det var skrällarnas kväll i Las Vegas. På damsidan blev Holly Holm av med sitt bälte när Miesha Tate  efter flera ronder av underläge fick ner mästaren på marken och avslutade fighten i femte och sista ronden.

– Jag hade en grym matchplan. Jag visste att jag behövde vara tålmodig och hitta det perfekta tillfället, sa den nya mästaren Tate efter sin seger.

ARTIKELN HANDLAR OM