Stängs av två år efter skandalsparken

"Vi hoppas att han kommer att fortsätta med sporten"

1 av 8 | Foto: ALLA BILDER: City Helsingborg & 24HD
FOTO: City Helsingborg & 24HD
SPORTBLADET

Efter attacken i kvartsfinalen i SM stängs taekwondostjärnan Milad Ashna nu av två år.

– Trots allt är han ju en duktig spelare med en lovande framtid, säger taekwondoföbundets styrelseledamot Ulf Bingsgård till City Helsingborg.

Kvartsfinalen hade precis börjat när motståndaren Flemming Nielsen tappade balansen och hamnade utanför mattan. Domaren bröt för att ge minuspoäng, men trots att Nielsen fortfarande letade efter balansen halvvägs in på en annan matta fortsatte Ashna att följa efter Nielsen.

När Ashna kom ikapp Nielsen måttade han en hoppspark i ryggen på sin motståndare. Nielsen låg stilla på marken och fick föras akut till sjukhus för att undersöka eventuell skada på ryggraden.

Stängs av två år

– Motståndaren hade redan gått av mattan flera gånger och visat att han inte ville fajtas. Då kände jag att "vill man inte fajtas så ska man inte delta i en sådan här tävling", sa Ashna till Helsingborgs Dagblad efter matchen.

Nu är det i stället Ashna som inte får delta i "sådana här tävlingar" efter att taekwondoförbundet beslutat att stänga av honom i två år.

– Två år är maxtid för avstängning och den bedömningen är gjord utifrån Riksidrottsförbundets regelverk, säger taekwondoförbundets styrelseledamot Ulf Bingsgård till City Helsingborg.

"Hoppas han kommer tillbaka"

Ashna är endast 20 år gammal men har redan skördat stora framgångar i taekwondo och tävlat på landslagsnivå. Det har taekwondoförbundet tagit hänsyn till i domen när man valt att inte stänga av honom på livstid.

– Det fanns inte någon diskussion om det. Trots allt är han ju en duktig spelare med en lovande framtid. Detta är en markering för att visa att det är fel, men vi hoppas att han kommer att fortsätta med sporten, säger Ulf Bingsgård till City Helsingborg.

ARTIKELN HANDLAR OM