Gud förbjude, Ijeh...

SPORTBLADET

Jag vet ju att jag gillar när fotbollsspelare drar av sig tröjan efter ett mål och visar att de tackar Gud för segern.

Det känns bra, det känns ödmjukt.

Det känns.

Särskilt bra gillar jag egentligen att de visar att de inte bara har pengar, brudar och fotboll i huvudet.

Särskilt bra gillar jag att Peter Ijeh gör det. Lite andlighet mår vi bra av. Lite eftertanke och hjärta. Lite utblick och vyer.

Nu ser jag att det ska förbjudas. I Tyskland har det redan stoppats. Bundesliga säger att fel budskap visas när spelaren är som mest intressant för tv-kamerorna.

Det är intressant. Det budskap som av allt att döma ska visas är förmodligen reklamen på tröjan. Att någon drar av sig reklamen och i stället visar Joh 3:16 är ju en skymf. Fy. När det är Opel som ska visas och nån i stället går och läser i en gammal sliten bibel att Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde son... och sånt är ju inte bra. Det förstår man ju.

I allsvenskan är ett förbud klart först till nästa säsong.

Lennart har ingen aaaning

Uefa har redan fattat beslutet. Lennart Johansson säger i tidningen Dagen att det hade han ingen aaaaaning om.

Vi har inte diskuterat frågan i Uefa, säger han först.

Efter en stund återkommer han och säger att jo, det finns visst en regel om att det inte får finnas reklam för tobak eller alkohol eller slogans av politisk, religiös eller racistisk karaktär.

Hur länge det varit förbjudet säger dock Lennart att det har han ingen aaaaning om.

Och inte vet jag; kanske skulle man tycka att det var konstigt om en kille slet av sig tröjan och det stod Allah eller Buddha. Eller Jihad eller nåt sånt. Uppmaningar till korståg. Heligt krig. Mindre fördomsfull än så kanske man inte är.

Själv tror jag dock att en eller annan uppmaning att läsa i sin gamla konfirmationsbibel eller att man gillar Jesus budskap eller nåt sånt bara är nyttigt. Visar på spelarnas personlighet. Visar att man har ett hjärta som inte bara är bra på att pumpa blod utan också medmänsklighet.

Rock on, Jesus

Och jag skulle för mitt liv inte komma på nån annan tanke än att det huvudsakliga syftet för fotbollens makthavare är att rädda sina feta reklamkontrakt.

Mammon regererar.

Pengarna regerar i fotbollens heliga tempel i Tyskland. Snart också i Malmö.

Jag tycker att kassörerna och Peter Ijeh och de andra ska köra ut månglarna ur templen.

Rock on, Jesus.

Jag brukar vara lite småtaskig mot Mikael Gerdén, Färjestads reservmålvakt. Men nu har jag insett att jag har fel. Något har hänt med stela Micke. Massor av mejl bekräftar:

Köp ett hockeylag, Dif

"Det är nog dags att revidera din åsikt om Micke. I matchen mot Malmö höll han världsklass, en klockren kopia av Gerber. Han är bara 26 år och lär sig fortfarande hur man står i mål. I Karlstad finns det en hel del fans som önskar att han tar över som 1:a framöver," skriver exempelvis Lars Carlmark.

Först BK Söder. Sen Älvsjö AIK. Borde inte Djurgårdens IF köpa ett hockeylag också?

Mitt i alla dödsrunor över svensk hockey vore det kanske på sin plats att erinra att det bara är tio år sen en samlad expertis var h e l t överens om att allsvenskan var på väg att självdö.

Med ett nedflyttningsstreck i botten skulle elitserien ha nerv även nu.

Det är för dåligt med en serie där enda spänningsmomentet är om Djurgården ska klara av att göra ett mål.

Jag tyckte nog att Peter Ijeh svarade rätt bra på vad han tyckte om beslutet att stoppa Gud på bröstet:

Gud skulle ge mej en ny idé.

Rock on, Peter.