Lär er köra femmil, Norge

Sverige fick sin revansch efter de hånfulla norska tillropen

SPORTBLADET

Det är en dag när man tar kontroll över språket.

Försökte sätta 100 spänn på femmilen. P Piller hette en åkare enligt listan. En italienare. Man spelar inte gärna på en åkare som erkänner hormondopning så öppet.

Försökte förstå vädret. Expressen skrev Blixthalka i Stockholm. Polisen tror att anledningen till halkan är att det regnat, trots att det är minusgrader.

Tror var ordet. Att de vågade chansa. Det är såna dar man undrar varför folk skriver saker.

Upplagesiffror. Sånt svider. Tidningar minskar men skriver att de ökar. Byggnadsarbetaren - mitt livsorgan - ljuger inte:

Allt fler läser tidningen Byggnadsarbetaren. Varje nummer läses av drygt 1,2 personer. skriver de. Det var inte så mycket att skryta med men de skryter ju inte heller. Men hur många var det tidigare?

Satt och surade över att Jörgen Brink snodde Mathias Fredriksson på ännu en fin medalj. Att Brink inte skäms.

Han namn betyder enligt Svenska akademins ordlista brant backe, brant sluttning. Ligger nåt i det.

Hockeyns inavel har fått ett ansikte genom Roger Melin.

Har lön av Brynäs, ska träna LHC nästa år och coachar Rögle i kvalserien där också Hammarby spelar. Mats Horace Wennerholm beskrev inavlingen tydligast i veckan:

"Den enda klubb Roger Melin inte har några kopplingar till är Hammarby, även om han både varit spelare och tränare i klubben."

Haaaaaaaa

Inga kopplingar, var orden.

27 hundra mejl efter stafetten av den här typen:

...haaaaaa-haaaaaaa-haaaaaaaa. Hoooooooo-hooooooooo-hoooooooooo....Heja Sverige! Så synd på ni svenskar. Ni har ju inte Thomas Alsgaard...

Geir Hermansen Informateam AS.

Kul. Kom igen när ni lärt er köra femmil, puckon, svarar jag.

Det är en sån här dag då man är ute och tittar på SM-slutspel i hockey så jag lät mejlarna - Sveriges smartaste läsekrets - ta över:

Tjena Lasse. Läst den rosa i dag och blir konfunderad över våra hockeytränare som gått vidare i slutspelet. Den ene (Bengt-Åke) säger: Vi slapp flyga till matcherna. En annan, Tuffingen Nordmark säger: Resemässigt var det den bästa lottningen. Och en tredje Tjabo säger att fördelen med Dif är att vi kan åka buss till bortamatcherna! Men hallå! Tänk på att vinna istället för att sitta i en buss. Tänk dig Chicagos coach säga detta i en slutspelstmatch mot Detroit - han hade fått gå på dagen. I NHL hade dom sagt Vi kör över dom Tänk på Tony Rickardsson - han reser väl lika mycket som 22 man i ett elitserielag tillsammans! Stackarn! Men han e nog inte bitter!

Hasse Bolero, Huddinge.

Pinsamt fel

Galne Gunder Andersson har mejlat efter förra veckans krönika om det felaktiga citatet i hans artikel i Ordfront Magasin:

Jag har gått på en blåsning. Det är lika djävligt som genant och direkt pinsamt för mig. I och för sig inte så konstigt att jag gick på det, det skrevs många upphetsade ord dom där dagarna, men givetvis oförlåtligt i alla fall. Att jag kan vara tuff i min polemik ibland är en sak, där är det ju justa puckar och raka rör, och ett viss underhållningsvåld hör ju till branschen, men det här var för djävligt. Jag ber om ursäkt och gör en pudel.

Godtas, Gunder.

Citatet kommer, har många läsare mejlat, från Grönköpings Veckoblad. Vet inte om det är så himla smickrande att folk tror att jag skriver som Grönköpings veckoblad - fast på allvar...

Eller som Brandsta City City Släckers sa:

Vi blev tagna på sängen när vi upptäckte hur många homosexuella det fanns i schlagervärlden.

Dags att vakna då.

Lasse Anrell