Dopnings- debatten är sjuk - ingen kan nåt...

SPORTBLADET

Det är något sjukt med dopningsdebatten.

Där kan man säga vad som helst utan att bli korsfäst.

Ingen kan nåt.

Jag var på en fest för nåt år sen och kom att sitta vid samma bord som några av våra mest kända kvinnliga kroppsbyggare. Plötsligt började en kvinna berätta om en skräckupplevelse hon haft.

Det var på ett gym. Hon hade tränat och skulle duscha och gick in i omklädningsrummet och där gick som vanligt nakna eller halvnakna, lagom kroppsfixerade, kvinnor omkring.

En av dem - en känd tjej som tävlar i bodybuilding - var totalt uppslukad av sig själv. Hon stod framför en spegel. Hon var helt naken och beundrade sina muskler. De var vackra, stora och självmedvetna. Hon som berättade storyn för oss tittade ner mot kvinnans underliv och upptäckte plötsligt något som gjorde henne blek. Något som gjorde att hennes egen träning aldrig mer blev sig lik.

Kvinnan framför spegeln hade en klitoris som var som ett långfinger. Ett ganska stort långfinger. Det var inget hon försökte dölja. Hon skämdes inte. Eller kanske var hon så innesluten i sin egen njutning att hon inte märkte kvinnorna som stirrade.

Min väninna kände ju till vad testosterondopning kan ge. Anabola steroider, manligt könshormon; det är en effektiv metod för kvinnor som vill nå muskelframgång och explosivitet snabbt. Östeuropa var världsbäst på det i många år.

Finnar avskräcker

Nu pågår, i det tysta, en del rättegångar i gamla Östeuropa med kvinnor som fått sina liv förstörda av tränare och läkare som sprutat i dem hormoner utan att fråga om lov. Det talas i vissa fall om klitoriser stora som bananer.

Jag har tänkt på det när jag pratat i skolor om dopning och berättat om hur pungkulorna skrumpnar och blir som jordnötter.

Det brukar kunna få pojkar att tveka. Det eller bilder på dopade idrottare med massor av finnar. Men jordnötspungen tar bäst. Den storyn skrämmer verkligen.

Om Carl Lewis kan man påstå vad som helst.

Kunskapen om dopning är så liten att ingen protesterar.

Jag skrev att storyn är tunn. Massor av läsare läste in i mina rader att jag försvarade Lewis. Det gjorde jag ju inte. Jag vet inte mer än nån annan. Nu ser jag att landets kunnigaste, Arne Ljungqvist, konstaterar att det varit försvinnande små värden. Lewis gloria sitter kvar en tid till.

Släppa dopningen fri bara dumt

USA:s friidrottsgloria däremot har fallit.

Men man kan skriva vilken smörja man vill om dopning.

Rekordet slog i veckan Göteborgs-Tidningens ledarskribent Johan Karlsson. Han tyckte att dopningen borde släppas fri och om jag förstår den närmast rekordröriga ledaren rätt så är hans skäl att det är orättvist att en del åker fast och andra inte gör det - och att media var lite elaka mot Ludmila när hon åkte fast.

Ja.

Att vara liberal är att vara kluven men sen när är det att vara dum?

Undrar om inte Lidström och Holmström ångrar sig lite nu...?

Kan Sudden skrämmas?

Mejl från Martin Pålsson om min krönika i onsdags:

Målvaktsbytet är näppeligen klart i "di blåe", Asper släppte in fyra mot Kalmar i B-laget...

MFF har väl till och med tre halvdåliga målvakter. Driss El Asmar i Enköping är bara uthyrd till sommaren...

100 spänn på att han håller nollan mot MFF?

Saddam flydde till Vitryssland. Nu blir matchen i morgon verkligt episk...

Toronto-Sudden borde ju kunna skrämma livet av motståndarna - bara genom att hosta och väsa lite om sars...