Golf – så mycket mer än golf...

Visst noterade jag att Sörenstam hade välvaxade ben

SPORTBLADET

Jag står och tittar på Annika Sörenstam men det är Arnold Schwarzenegger jag tänker på.

Inte så att jag tycker att Annika ser ut som Arnold – långt därifrån. Men jag tänker på Arnolds uttalande när han deklarerade att han vill bli Das President des California.

–Det här är det svåraste beslut jag fattat sen jag bestämde mig för att vaxa bikinilinjen, sa Arnold.

Det är sånt man tänker på när man följer Annika en dag på banan.

Mina väninnor Jonna och Carro hade sms:at mig redan på torsdan och undrat hur Annika var klädd.

– Eeh... ja, ett par mörkblå shorts och en klatschigt grå pikétröja, svarade jag.

– Ja, ja men under det då? frågade de påfluget.

– Ingen aning, svarade jag. Jag går väl inte och kollar in kroppen på idrottsmän. Inte gärna i alla fall.

Jag hade i och för sig noterat att Annikas vader var extremt vältränade. Jag funderade en del på om svaret på gåtan Annika ligger i träningen av benmusklerna, det kan jag väl erkänna. Vaderna var lika stora i diameter som låren.

Och visst noterade jag att de var omsorgsfullt vaxade, det gjorde jag. Men sen var det stopp för mina kroppsliga utsvävningar.

– Du är så tråkig, Arnell, svarade de. Och tillade att i onsdags hade Annika genomskinliga shorts som välvilligt avslöjade att hon hade Mycket Moderna Underkläder.

Kanonrunda i string

– Och? sa jag stramt. Jag gjorde en imitation av Annikas överläpp och antydde att jag tyckte att de gick för långt.

– Hon gick en kanonrunda i string. Kan man göra det? Vi var förstummade, sa de.

– Tydligen.

– Gjorde hon det på tävlingen i torsdags också, frågade de.

–Ingen aning, jag är golfanalytiker, jag går inte omkring och inspekterar underkläder, sa jag och försökte i stället imitera  Se Ri Paks överläpp. Den är tunn som en horisont i dimma.

– Du är så tråkig, sa de.

Det var en fin dag och jag tänkte sola lite när jag vandrade runt på Drottningholm. Jag frågade lite om etikett och man får aldrig ha bar överkropp på en golfbana. Män bör inte ens ha shorts. Kilt går bra, men helst ska man ha gabardinbyxor.

Bonnläppen Håkan

Min vän Håkan hade gjort research. En tid före Annikas tävling på Drottningholm hade han försökt äta en trevlig lunch under en runda och satte sig förtjust ner vid bordet i klubbhuset. Snabbt ilade en liten kvinna fram och sa vänligt:

– Ursäkta, här på Drottningholm har vi inte keps på oss inomhus.

Håkan är en bonnläpp så han skämdes och tog av sig kepsen.

Men jag gillade Drottningholm. Det var en trevlig bana att promenera på. Det luktade hö. De hade slagit gräset nyligen så det luktade hö när jag vandrade runt i ruffen. Jag sniffade och njöt. Jag fick ner en del torr och hård timotej i skorna och visst skavde det en del men man får väl offra sig, tänkte jag.

Jag tog en paus vid 10:e hålet där man hade ett Codorniu-tält men en egen Codorniu-värdinna. Vi hade väldigt trevligt. Dessutom var det lite skönt att hon inte ville diskutera underkläder med mig, tyckte jag. Jag behövde koncentrera mig på golfen.

Jag gick vidare och visst skavde det lite i ruffen men vad gjorde det. Patricia Meunier Lebouc hade det värre. Hon avstod onsdagen för att hon var tvungen att kräkas hela tiden. Hon är gravid i tionde veckan. På torsdagen spelade hon ypperlig golf.

Annika spelade ypperligt också. Hon hade vita små sockor i skorna. Smart tänkte jag. Smart, då behöver hon inte oroa sig för att det skaver i ruffen.

Till sist ser jag att dålig musik har fått gräset att ruttna på Stadion.

Det hände aldrig på Dorsins tid.