Är stavhoppare fåfänga?

SPORTBLADET

Det började med att jag fick ett mejl från Robert Langholz som ville veta absolut alla detaljer om Patrik Kristianssons fåfänga.

Han vill veta varför Patrik rakar sig under armarna.

Han vill vet varför så många stavhoppare verkar göra likadant.

Vem vill inte det, Robert? Som undergrävande journalist gick jag därför direkt på Patrik när vi stötte ihop på andra våningen i Eiffeltornet. Jag passade på när han inte hade sin tuffa brud med sig.

- Varför rakar en stavhoppare sig under armarna? sa jag.

- Öh... va? sa han.

- Du hörde vad jag sa: Varför rakar du dig under armarna? sa jag.

Han flinade lite generat.

- Ja... eh, ja, du vet det är när vi testar stavisättningen före tävlingen så står alltid en funktionär väldigt nära och man vill ju inte lukta illa, sa han.

- Eeh, va? sa jag.

Ryssarna började

Drev han med mig? Ljög han? Naturligtvis ljög han. Jag var inte nöjd och beslöt gå vidare. Hans coach Miro Zalar småfnaskar ju lite i båda mina branscher och borde kunna hjälpa mig.

- Vad är sanningen? sa ja.

- Ja, jag vet inte varför det har blivit så här. Det var ryssarna som började med att raka armhålarna och det spred sig. Sen började de raka benen också och nu gör alla det, sa han.

- Men varför - är det för att dom vill va söta i tv? sa jag kritiskt.

- Ingen aning. Dom bara gör det. Patrik bodde ihop med en norrman en tid och han kom utrusande ur toaletten alldeles skakad en dag när han hittat en ladyshave.

Tajt t-shirt

- Är stavhoppare fåfänga? frågade jag men sen avbröt jag min egen fråga. Jag behövde bara titta på Miro så hade jag fått svaret. Miro var som en replika av Daniel Beddingfield. Den v-ringade t-shirten satt tajt som skinnet på en fransk lammkorv.

- Jag har för små bröst, klagade Patrik till några andra journalister.

- Eh...?

- Ja, jag måste träna upp överkroppen, jag har minst i hela VM, sa Patrik.

- Vad är det här - har stavvhopparna blivit helt tokiga, sa jag till Miro.

- Jag vet inte. Patrik behöver inte mer muskler på överkroppen. Träna upp sig så att man blir snygg på beachen kan man göra efter karriären, sa han.

Speciella bilder

Jag gick undan lite med min väninna Mats och vi pratade allvar. Vart är kropparna på väg i VM?

Bilderna från sprinterstarterna som tas bakifrån ser ju lite speciella ut.

Som kor på rad, sa jag.

Typ, sa han.

Men är de sexistiska, ingen kan riktigt avgöra det.

Sexism finns ju också i betraktarens öga och den svenska uppfinningen, den så kallade Tillylinsen som tillvaratar de sexistiska bildintressena i friidrott, är nu mycket spridd i världen.

Vem är sexigast?

- Sexigast i VM? frågade jag.

- Höjdhopparen Freitag. Den klassiska så kallade "lunchlådan" som så generöst och gynekologisk avslöjades för nån miljard tv-tittare är tillbaka, sa han.

Ännu en dag i Eiffeltornet var till ända.

För att inte bara kroppen utan också själen ska få sitt - och eftersom det är söndag - slutar vi med ett bibelord som plockats fram av min vän Svennis. Nästa bibelvers han vill se på Peter Ijehs undertröja är den här:

"Ingen tjänare kan tjäna två herrar. Antingen kommer han att hata den ene och älska den andre eller att hålla fast vid den ene och inte bry sig om den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon. (Luk 16:13)"