Allt handlar om pengar

SPORTBLADET

Pengar. Allt är pengar.

Spelare ska säljas och spelare ska köpas. Att AIK vill sälja Ishizaki ger mig viss ångest. Jag trodde att han var en del av AIK:s själ.

Nu vill man helst sälja honom medan man ännu kan få lite pengar. Väldigt lite pengar. Jag fattar inte sånt. Häcken vill ha för mycket av Blåvitt för Hysén jr. Han tvingas dra till Norge. Pappa Glenn fattar inget. Inte jag heller. Lyn, vad är det? Och Kim Källström är för dyr eller för billig beroende på vem man frågar. För billig för Juve. För dyr för Rennes. Fast samma killar betalar. Kanske skrev han för långt kontrakt. Kanske för kort. Jag vet inte. Man måste vara ett finansgeni för att spela fotboll.

Pengar. Allt är pengar.

Pengar suger.

TV 3 köper svensk fotboll. Jag rös bara jag såg rubriken. För tio år sen var en sån rubrik ett skämt. Då hade TV 3 köpt svensk hockey och från att ha varit i vinnarhålet har hockeyn gått raka vägen ner i toaletten.

Svensk fotboll, däremot, har gått från toaletten där 8 000 såg ett Stockholmsderby till vinnarhålet där allt är utsålt - på tio år.

Då säljs hela skiten till TV 3.

Från Nyström till Kinch.

Jag undrar om inte Lagrell och grabbarna åtminstone kände lite av historiens rysning när de skrev under.

Fast jag kanske har fel. TV 3 kanske inte är en omedelbar väg till undergång längre. Champions League och Don Tomassi. Åkeson och Kinch. Ja, Åkeson då... Det kanske finns hopp även för TV 3. Peststämpeln kanske är bort-

tagen. Jag vet inte.

Pengar. Allt är pengar.

Till och med kungahuset vet ju det nu.

Jag skrattade så jag kräktes när jag läste:

- Det är ju första lönen. Det är psykologiskt viktigt att hon lär sig hantera pengar och ser vad de räcker till, sa hovets överintendent Bengt Telland om Prinsessan Madeleines praktiklön på Lowe Brindfors.

Hjältarna finns i Västerås

Man får inte ljuga så. Hon tjänar mer än kungen. Jag kom att tänka på ett mejl jag fick från Daniel som berättade om en helt annan värld än Madde, TV 3 och Mif Redhawks.

Han berättade:

"Förra måndagen förlorade elitseriesatsande topplaget i division 1 norra Irsta/Västerås Handboll sin hemmamatch mot bottenlaget HK Cyrus. Skrällar händer titt som tätt i idrottsvärlden så det är ju egentligen inget konstigt med det.

Nu till det stora i det hela.

Efter att ha förnedrat sig inför sin egen hemmapublik (säsongens bästa), svikit alla dom som kom för att kolla, kom de snabbt överens om vad som krävdes för att försöka få tillbaka publiken till hallen. Därmed tog laget beslut om att nästa match skulle alla åskådare gå in gratis! Oavsett hur många det kom.

Det var alltså inga sponsorer som låg bakom det eller föreningen som betalade... UTAN DET VAR SPELARNA SJÄLVA SOM BETALADE PUBLIKENS ENTRÉ UR SINA EGNA PLÅNBÖCKER!

Detta bör vara värt att ta upp i media för att få alla bortskämda och välbetalda fotbolls- & hockeyspelare att förstå att det inte bara är att ta emot sina löner. Man måste prestera oxå! Pengar är inte allt!

Matchen med gratis inträde spelades och laget vann över mittenlaget Tibro med 38-26 inför säsongen bästa publiksiffra."

Jag gillar tanken.

Irsta/Västerås Handboll är mina nya hjältar.

Antingen spelar man med hedern som insats - eller sin ekonomi. Borde inte Mif Redhawks betala för sin egen heder? Leksand? Borde inte Färjestads spelare betalat biljetterna i går? Borde inte jag betala mina läsare när jag skriver för fattigt?

Och varför inför inte lagen bonussystem? Jag vill se fler krigande lag. Spelare som slåss för sin överlevnad. Hockeylag som hellre offrar sin bonus än sitt hjärta.

Pengar. Allt är pengar.

Jag sätter en månadslön på att huvudargumentet fortfarande mot proffsboxning i Sverige är att moraliserande politiker anser att det är fult att tjäna pengar på att slåss.

ARTIKELN HANDLAR OM