Hur står det till med moralen?

SPORTBLADET

I Finland tar man nu itu med dopningen på allvar, berättar mina finska vänner. Mycket allvar.

Man har nämligen beslutat döda dem som dopar sig.

Ja, faktiskt. Vi som trodde att finnarna mest ryckte på axlarna åt alla kanyler och fuskare. Nu måste vi inse att vi har fel. Nu tas det krafttag.

Jag tyckte kanske att dödsstraff var lite grovt och inte så EU-mässigt men så insåg jag att det var sant. Finländare kan man lita på.

Läste om det i Vasabladet:

"I höstas konstaterades travhästen Forilla vara dopad med anabola steroider. Dom: Avlivning."

En häst, men ändå.

Så kom sen inte och säg annat än att finländare tar dopningen på allvar.

Det handlar om moral.

Allt handlar om moral i dag. Det är ju söndag.

Vi en en Big Brotherpsykos här. Där finns all moral - eller ingen. Det här är den nya världen. Le noveau welt, som de säger i Bryssel. För första gången slår de nya könsrollerna totalt igenom. En brud springer omkring och jagar en kille och han säger nej. Det är HAN SOM NOBBAR. Han vill hålla på sig. Sic. Och hon som till och med opererat brösten för att gör sig fin...

Frågan är bara: vems är moralen?

Finns det nån moral i sporten? Jag blir mer och mer tveksam. Jag blir mer och mer bekymrad.

Och då menar jag inte Wikegård och hans fejd med Norrbotten och Big Brother i förbundet, för Wikegård har alltid såna här fejder när det drar ihop sig mot slutspel.

Men det var kanske inte så smart att försvara hämnden, det var det inte. Nu måste han ju straffas och det är ju synd. Wikegård behövs om hockeyn ska fram i mediabruset.

Och moralen är på Djurgårdens sida den här gången. En armbågstackling som ger hjärnskakning är livsfarlig. Ett rejält jämlikt slagsmål är ganska... moraliskt.

Men hur mår moralen i Helsingborg.

Klubben värvar mer och mer. Ju sämre ekonomin blir desto fler dyrare spelare kan de värva. Det är ju bananekonomi. Blir de riktigt bankrutt har de antagligen råd att värva Ronaldo. Det är uppenbarligen viktigare att ha en bra revisor än en bra tränare för att vinna SM-guld.

Rock on, skåningar.

Och Andreas Andersson.

Vad ska man säga om gamle Andy-Pandy?

Efter domen mot honom för smällen mot journalisten Daniel Nyhlén - 60 dagsböter för en bitchslap, det är dyrt, det brukar vara gratis eller till och med betalas för sånt - så avslöjas hans urusla ekonomi.

För en sjukskriven fotbollsspelare gäller samma regler som på vilken annan arbetsplats som helst. Efter att företaget betalat ut sjuklön i 21 dagar hamnar ärendet hos Försäkringskassan.

Andreas hade år 2002 en årsinkomst på 1 174 300 kronor. Försäkringskassans inkomsttak gör att hans sjukpenning är 19 300 i månaden. Utöver det får han 10 000 spänn av AIK.

Domstolen är till och med förvånad över Andy Pandys usla kontrakt.

-Det var inget vidare kontrakt. Jag blev själv förvånad. Nu har han sämre ekonomi än de flesta, säger advokaten Johan Åkermark.

Nu får Andy verkligen dåligt rykte på stan. Andy behöver en revisor i Helsingborgsklass. Först kommer käken, sen kommer moralen, som redan Brecht skaldade...

Moralen är Andys. Han vill inte ligga det allmänna till lags.

Västerås SK firade 100 år med gala på torget och sångaren (HJÄLP) Vincent Hamilton. Har man inte nog problem efter Fosshaug-krisen.

Det hedrar dock publiken att stora delar av den skrek "ut med packet". Det är moral. Musikalisk moral. Heja VSK.

ARTIKELN HANDLAR OM