Gidde Palema borde inte syssla med sex

Lasse Anrell listar veckans 10 hetaste sportprofiler

SPORTBLADET

Här är bilden som chockar Travsverige:

Elitloppsfavoriten är en åsna.

Nån som vill sätta en hundring på att Gidde Palema hittar vinnarhålet idag?

Skulle inte tro det.

Chockbilden.

Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag såg bilden i fredagens Sportbladet.

Jag skrattade.

Jag är skeptisk till hästar och här hade jag verkligen fått vatten på min kvarn. Jag har alltid misstänkt att hästar är korkade. Men det här var verkligen mer än mina fördomar hade begärt. Vilket jubelidiot han är Gidde.

Jag tittade länge på bilden.

Ringde min kompis Sören som är hästskötare. Han var inte förvånad. Han sa att det är så här det ser ut. Gidde Palema är inte dummare än andra hästar.

Men hur fan har de fortplantat sig genom årmiljonerna? frågade jag.

Det undrar jag också, sa han.

Vad är det som hindrat dom från att under tiotusentals år i rad enbart ha puckat på närmsta gråsten, rullstensås eller Saab? sa jag.

Jag var skakad. Jag har läst "Mannen som kunde tala med hästar" och där framstod ju djuren som rätt smarta. Ja, inte smarta kanske, men åtminstone ganska känsliga.

Se upp, Gidde är lös

Det känns inte som det stämmer riktigt när man ser bilden. Känsliga? Är det här en känslig kille är jag inte säker på att jag vill ha några känslor. Ni håller säkert med. Ring Roks och larma. Kontakta närmsta kvinnojour om att Gidde Palema och hans polare är lösa i eftermiddag.

"När man skjuter hästar så" var en bra film. Mycket bra.

Den borde kanske snarare ha hetat nånting typ "När hästar tar ett skjut". Det hade verkat mera trovärdigt. Men har man inte en tydligare uppfattning om vad sex är för nåt är det bannemej tveksamt om man överhuvudtaget ska få syssla med sånt.

Åsynen av den här taffliga kärleksakten gör att man tvingas omvärdera hela sin syn på vad som är normalt och onormalt och vad som är sexigt och inte. Tidelag är förbjudet men gäller det hästar? Och gäller det hästar och en oskyldig gympaplint? Man undrar. Dags att rensa i regelverket lite där va. Gidde skulle lika gärna kunna tända på en huggkubbe.

Män är djur, säger Roks.

Vad är då hästar? Ja. inte är de djur i alla fall. Det är syner som den här som ger djur dåligt rykte. Och antagligen män också antar jag. Ingen man vill bli jämförd men den här fårskallen.

Jag är beredd att gå mycket långt i mitt fördömande:

Har man inte bättre koll ska man förbanne mig inte ha sex.

Har man inte bättre koll borde fanskapet kastreras. Inte springa omkring och fjanta sig på en travbana bland försvarslösa djur. Djuren är ju också människor. Glöm aldrig det.

Jag ger inte mycket i odds på att Tok-Gidde plötsligt lämnar heatet och försöker sätta på Lars-Gunnar Björklund, Horace Engdahl, Marit Paulsen eller vad som helst som de släpar in i förlorarcirkeln för att prestera en intervju.

Gör hästkött av fanskapet

Om någon får kontakt med Lallar-Gidde då vill att jag de ställer en enkel fråga:

Hur visste du åt vilket håll du skulle springa idag? Fråga om han använde samma skarpa analysförmåga som han nyttjade när han hade en kärleksakt i onsdags?

I så fall var det banne mej ett under att han överhuvudtaget kom i mål.

Dagens losers:

De tiotusentals och åter tiotusentals människor som satt på Solvalla idag och tittade på spektaklet.

Det är värre än att det kom tiotusentals för att se skäggiga damen på Kiviks marknad vid förrförra sekelskiftet. Det var en mörk tid för upplysningen. Men det var då.

Gör hästkött av fanskapet.

Och släpp lös skäggiga damen.

Det är några personer jag inte kan släppa tankarna på.

Det är de där som lämnade stadion i Istanbul i halvtid för att slippa förnedringen och gå nånstans och ta några turkiska öl istället.

Där kan man också prata om losers.

Jag såg matchen mellan Liverpool och Milan på en pub i London som av tradition befolkas av Liverpoolhatare. Jag kom in efter tre minuter och det rådde en karnevalsstämning efter Milans snabba 1-0-mål.

I andra halvlek hände dock nåt: plötsligt svängde folks känslor. Plötsligt märkte de något förvånade att de höll på Liverpool. Vid 3-3 stod hela lokalen på borden och vrålade. Liverpoolhatarna var Liverpoolfans.

Snacka om Lilla Londo...förlåt Lilla Göteborg.

Under hockey-VM skrev jag:

En sak till: alla elitserielag borde försöka värva Lettlands nummer 24 Mikelis Redlihs. Vackrare handleder har jag inte sett på länge."

Nu noterar jag att Björklöven har lagt beslag på godbiten. Grattis.

Max Lundgren var en av 1900-talets stora svenska författare.

För övrigt anser jag att Örebro bör spela i åtminstone superettan.

Ryck upp er för böveln.

Om inte ni spelare inser det omedelbart ska jag banne mig skicka Lagrell på er.

Lasse Anrell