Boateng, Ali och Zlatans mamma

SPORTBLADET

Att 2005 här var ett bra sportår kunde ni läsa redan i går.

Att det blir ett bra år i år också kan ni läsa på annan plats i Sportbladet i dag. Nu kan jag avslöja exakt vad som händer 2006.

Här är en blick i min traditionella spåkula.

2006 görs en dokusåpa om ett fotbollslag bestående av fullständiga amatörer och nördar som får professionell träning. Det kommer att heta IFK Göteborg.

2006 visar det sig att hela Djurgården/Älvsjö åkt på semester när allsvenska spurtstriden inleds.

2006 återinförs backhoppningen på nyårsdagen eftersom alla i riksdagen, regeringen, SVT:s styrelse och programdirektorat upptäckte hur jobbigt det blev när de inte hade backhoppningen att skylla på utan var tvungna att umgås med sina familjer hela dagen.

2006 gör Henke Larsson comeback i Helsingborg och alla tidningar och tv-program är fulla av artiklar om att här kommer äntligen en spelare på en helt annan nivå än de övriga i allsvenskan. Omedelbart men allt för sent upptäcker Henke att det finns en mittfältsspelare i AIK som heter Derek Boateng som hälsar Henke välkommen med en glidtackling rakt över hälen. Henke borta sju veckor.

2006 skönstaxeras IFK Göteborg. Det är bäst så, säger Jan Plånbok, Mats Persson, Stefan Selakovic, Peter Ijeh och Bosse Ringholm i en kommentar.

2006 får vi äntligen veta lite om Zlatans mamma och pappa. Mamma blir expertkommentator i tv under VM.

2006 får vi äntligen veta vilken av tjejerna i Paradise Hotel det var som haft sex med en av spelarna i Färjestad.

2006 kommer Nanne Bergstrands årliga mätningar av underhudsfettet hos Kalmars brasilianare att bli anmält till DO. Dede vinner dock som vanligt med cirka sex centimeter.

2006 blir det inga sexskandaler inom svensk hockey. Ordföranden och generalsekreteraren kommer att outa och deklarera att de överhuvudtaget aldrig haft sex och om de haft det har de i alla fall inte haft nåt utbyte av det.

2006 får vi äntligen veta vad Johan Mjällby menade när han sa:

– Eftersom jag spelade med trasigt knä i tre år har stjärtmuskeln blivit illa däran. Jag håller på med olika övningar för att få igång muskulaturen.

Särskilt alla vältränade kvinnor vill gärna veta hur man tränar stjärtmuskeln.

2006 skriver Stefan Batan på för Hammarby. Laget i mitt hjärta, egentligen, säger han.

2006 gör alla 56:or comeback. Stenmark, Borg, Andersson, Wassberg – alla börjar de idrotta igen. Varför är det ingen som frågar mej, frågar Claes Runheim i en kommentar.

2006 blir Gidde Palema kastrerad. Landets samlade gymparedskap kan andas ut.

2006 blir det regn, åska, snö, storm och tsunami under friidrotts-EM i Göteborg. Alla finska journalister skriver skadeglada spaltmil om fiaskot.

2006 får flickorna i Linköpings damfotbollslag gå på konditori och dricka läsk igen utan att få skäll av sin tränare.

2006 kvalificerar sig Djurgården för Champions League och alla skriver att allsvenskan är en underskattad serie. Markus Rosenberg gnäller från sin bänkplats i Ajax och säger att holländsk fotboll känns som rena korpserien.

2006 bryter domaren INTE matchen mellan Åsa Sandell och Laila Ali i tid och alla kommer att tala om skandal  och kräva att proffsboxning förbjuds.

2006 avgår Svennis som engelsk förbundskapten och går i kloster. Engelsk press gråter floder.

2006 slutar fotbollsallsvenskan så här:

1. Helsingborg

2. Djurgården

3. Malmö

4. Hammarby

5. Halmstad

6. Elfsborg

7. IFK Göteborg

8. Kalmar

9. Örgryte

10. Häcken

11. Öster

12. AIK

13. Gefle

14. Gais

2006 leds fotbollsgalan av Natacha Peyre och Victoria Silvstedt. Inget att tjafsa om, säger Jan Scherman.

2006 leds idrottsgalan av Bo Hansson och Johan Edlund. Härligt sportigt, skriver Expressen.

2006 blir poker invalt som OS-gren.

Lasse Anrell

ARTIKELN HANDLAR OM