Alex Schulman eller Ekwall – vem är vem i mejlboxen?

Foto: MONTAGE
You’ve got mail Jag vill inte bråka med dig, Lasse. Men nu får du fan ta och ge dig skriver Patrick Ekwall – eller var det Alex Schulman?.
SPORTBLADET

En bra krönika skriver sig själv.

Det här har varit en sån vecka.

Håller man bara klubban i isen får man en passning till slut.

Det är jävligt mycket tjafs inom sportjournalistiken just nu.

Ni märker kanske inte allt, men det finns snart inte en sportjournalist som inte förföljer en kollega nånstans.

På Fotbollskanalen skriver folk skit om Aftonbladet, på Aftonbladets bloggsidor skrivs det skit om Fotbollskanalen, på svenskafans forum skrivs det skit om oss och på TV 4 pratas det skit om kollegor.

Och så skrivs det mejl hela tiden.

Det ena dummare än det andra.

Det här fick jag häromdagen från [email protected]:

Hörde du om Chippen? Vilken jävla idiot.

/Ekwall

Jag svarade:

Vadå - jag är helt offside?

/Lasse

Svar:

Ha ha ha. Har du inte hört? Han sa i en intervju med Kanalen att du är ”Sveriges rikslallare numero uno”.

Vi tog inte med det. Sorry, trodde du fick höra om det imorse.

/Ekwall

Jag svarade:

Lallare? Jag vill vara wanker...

/Lasse

Jag ville vara lite rolig där och skoja om att Zlatan kallat Patrick för wanker.

Svar:

Vad fan? Jag hörde av mig till dig i all välmening, så kommer du dragandes med den där skiten om wanker. Det är femtioelfte gången folk ska håna mig för det.

Det finns jävligt mycket roligt att kalla dig också. Ditt hår, till exempel. Ska vi gå in på det, tycker du? Som en rostig jävla tuss med Svinto på huvudet, så ser det ut.

Jag vill inte bråka med dig, Lasse. Men nu får du fan ta och ge dig.

/Ekwall

Jag funderade på om han fått solsting eller umgåtts för mycket med sin blogg, men jag svarade:

Hur tänkte du där?

Nytt svar kom ganska snabbt:

Hej, vänner och kollegor!

Jag har blivit utsatt för nån typ av mycket misslyckat practical Joke. Nån har mejlat från min adress och utgett sig för att vara jag. Mycket olustigt.

Om ni inte har fått mail av mig under dagen eller helgen, så kan ni bortse från detta mail. Men om ni har fått det, så kan ni väl höra av er och berätta vad som skrivits. Jag tänker inte acceptera detta skitbeteende och tänker gå till botten med det.

(Sorry för eventuellt obehag)

/Patrick Ekwall

Lite rörigt där. Vem är vem. Är Patrick verkligen Patrick? Är han Strulman? Han lär ju kapa mejladresser hela tiden. Nytt mejl:

Hallå Lasse!

Okej. Kan du kopiera korrespondensen och skicka över. Behöver dokumentation. Jag har TV4-säk på andra linjen... Jag vet att det är de där bäver-brorsorna Schulman som ligger bakom. Det bästa vore kanske att ignorera hästansiktet och dvärgen, men jag känner att nu får det fan räcka. Detta är urkundsförfalskning och detta kommer de att åka på.

Igen, sorry om det rört till det.

Hälsningar Patrick

Rörigt, rörigt. Är det Strulmans som sitter och skriver påhopp på sig själva? Jag funderade inte så mycket på det där. Det kommer så många mejl från knäppgökar. Tänkte att det här var nån gymnasiekille som ville skoja.

Sen kom ett sista mejl:

Hej Lasse!

Hoppas allt är bra med dig.

Jag hörde häromdagen att du fått nys om att det är vi som är avsändare till busmejlen, men för att vara på den säkra sidan: Samtliga mejl som skickats till dig från ”Patrick Ekwall” på domänen TV4Sverige var i själva verket skrivna av mig och brorsan och ska användas till en humorsajt.

Allt gott från Alex

Försjönk i djup melankoli.

Tänkte att det är svårt med humor. Kände att jag saknade Alex blogg. Särskilt när han lottade ut en avsugning av sin fru. Vansinnigt kul. Eller när han skrev på Rockbjörnsgalan att en av de kvinnliga artisterna hade pattstånd. Stor humor. Jag skrattar än. Kände att jag mindes den där tiden nästan som ett 90-tal. Time flies. Kändes lite som på Tom Hjeltes tid. Förklarat skimmer.

Hockeykvälls intervju med Nils Ekman fick nog en eller annan svensk stjärna att grubbla på om det verkligen är värt alla rubel att spela i Ryssland...

?

För tydlighetens skull: det var alltså INTE Patrick Ekwall som skrev mejlen till mig.

?

Om Dulee Johnson döms till fotboja så blir det Bojan 1 och Bojan 2 på AIK:s mittfält.

?

Robert Kronberg sprang en (1) hundradel snabbare (7.67) än Susanna Kallur på 60 meter häck förra helgen. Inte så pjåkigt.

?

Populäraste drinken i Mora just nu: vodka och Djoos.

?

Amy Diamonds låt inleddes ju exakt likadant som ”Alla flickor” med Linda Bengtzing.

?

Tänk om Luleå har elitseriens tre sämsta målvakter?

?

Nu har jag ändrat åsikt: det är ju lite rörande om Allbäck skriver på för ÖIS.

Efter floppen i Nashville – är det så säkert att NHL-klubbarna verkligen slåss om Foppa?

För övrigt anser jag att Brynäs och Luleås försvarsspel inte håller allsvensk klass.

FAKTA

Lasses lista

1. DULEE JOHNSON

Roligaste detaljen hade Robert Laul; när Johnson skulle tvingas till vård av Häcken vägrade han – och krävde högre lön istället.

2. BJÖRN FERRY

Alla älskar Ferry. Alla älskar en kille som vågar säga vad han tycker. Ferry är den enda losern jag vet som alla älskar.

3. RIKARD NORLING

AIK ångrar väl häcken av sig för att de inte sålde Dulee. Men Norling visar i alla fall att han lärt sig sin PR-chefs läxa. Bra pratat.

4. ANNA CARIN OLOFSSON

Det finns säkert de som hackar på ACO men om man inte fattar att en gravid brud inte tänker som andra så har man inte fattat mycket.

5. LINUS OMARK

Det han gjorde mot Brynäs var det mest sanslöst läckra och aggressivt hånfulla jag sett på is. Tur att det inte blev mål också.