Stor humor och stora pengar när Tiger Woods spelar igen

Hånad När Tiger Woods gjorde comeback på golfbanan möttes han av flera flygbanners. ”Rolig men dyr humor”, skriver Lasse Anrell. FOTO: HANS DERYK/REUTERS
SPORTBLADET

LINKÖPING. Först insåg jag sanningen om det där som vi misstänkt länge, vi som far runt på hockeyarenor:

Lasse Granqvist sänder med naken underkropp.

Sen insåg jag att Floskeltoppen överlevt sig själv. Dels är jag etta. Dels fick jag ett mejl från Christer om Tiger Woods-rubriken som var för bra för att ens få vara med på listan.

Rubriken fanns på Aftonbladet.se apropå Tiger Woods comeback i Masters.

Den löd:

”Stjärnans comeback – Hål för hål”

Bör vi ens fortsätta med några topp­listor efter det? Jag bara frågar.

Bör jag lägga ner Floskeltoppen? Räcker 14 år? Mejla och ge besked. Har listan nått sin kulmen? Eller klimax borde det kanske heta i sammanhanget.

Humor med pengar

Skämten är annars rätt grova om Tiger:

”Tiger: Did you mean Bootyism?” stod det på en flygbanner uppe i luften. Alltså, menade du ”ligg” och inte buddism, som den något kantiga översättningen skulle lyda. Kanske apropå att Tiger smackat på sin allt för unga grannflicka också och skickat det patetiska sms:et:

”Vad gör du nu? Smeker du dig själv?”

Hur mår egentligen Elin när hon läser sånt? Hur går man vidare?

Toppat med Tigers festlighet:

”Vill du göra rent mina golfbollar?”

Hallå... hur gammal var hon? 16 år? Han? 32?

Sen kom den rätt roliga flygbannern nummer två:

”SEX ADDICT? YEAH, RIGHT. SURE. ME TOO!”

Kul, men jag skulle nog vilja veta vilka som hade sån pockande humor så att de var villiga att betala rätt mycket osponsrade pengar för att skoja lite med golf­världen?

Men så till sanningen om Lasse Granqvist – Sveriges bästa sportjournalist, enligt många omröstningar.

Nu kan sanningen avslöjas med ett BILD-EXTRA.

När jag kommer in i Canal+ studio i Cloetta Center ser jag nämligen det jag anat hela tiden; Lasse Granqvist har inga byxor på sig.

Sånt där brukade man läsa om Claes Elfsberg. Att han var naken under skrivbordet i Rapportstudion. Satt där i sina sköna kallingar.

Lurviga ben

Det har ryktats om Lasse länge. Jag fick beviset häromdagen.

Jag kan rapportera att han hade ganska lurviga ben och att hans porriga frisyr som vanligt var oklanderlig intimansad.

Det var annars en trevlig stund i Canal+-studion.

Även om Leif Boork var lite butter.

Han muttrade självkritiskt att det inte blev någon bra sändning eftersom han bara fått in ”momentum” en enda gång under en hel sändning.

–Vad fan betyder det där jävla ordet egentligen, stönade Granqvist.

–Det betyder?... eeeh?... det betyder momentum, svarade Boork.

–Men varför använder du det i varenda periodpaus om det inte betyder?... nånting, sa Granqvist.

–För att jag vill ha ett?... momentum, svarade Boork stramt, innan han gick och ringde sin mamma och frågade henne om hon sett hela matchen. Det hade hon.

Jag frågade Arto Blomsten och de andra om Granqvist alltid är naken. De hummade undvikande. Jag förstod att jag inte skulle fråga mer.

Fredrik Norrena gick omkring och muttrade han också inne i Linköpings omklädningsrum.

När han såg mig började han demonstrativt sms:a och jobbade som ett djur på att se ut som om han inte visste vem jag var.

Han gick runt mig hela tiden i sin nystrukna bäbisblå skjorta och sms:ade övertydligt och sneglade mot?... något.

När jag stod vid ett draperi och väntade utanför det, för journalister, stängda omklädningsrummet gick han dit och drog för draperiet den lilla centimeter som det glidit upp. Det landade två millimeter från min lilla nyhetsnäsa.

Jag skrev häromdagen att han verkade lite korkad, så jag förstod att han gärna ville dra ett draperi för att skyla mitt tryne.

Slutspelet går vidare. Dramatiken tätnar.

Kommer Lasse att hitta några byxor?

Veckans magplask stod Bojan Djordjic för. Jag skulle blivit oerhört upprörd om jag var AIK-ledare efter att han valde att offentligt såga målvakten Tomi Maanoja som han borde vetat är kraftigt ifrågasatt av fans och media.

Känns som mobbing.

Att ge sig på den svaga länken är alltid fel och fegt och knappast en spelares uppgift. Vore jag AIK-ledare skulle jag straffa Bojan på ett mycket tydligt sätt.

Martin Hansson är en medioker handbollsdomare.

IFK Göteborg och Djurgården såg helt bisarrt ut. Som om två olika ICA- divisioner slogs mot varandra. En gul och en blåvit som hade delat.

På en sajt röstades det i veckan om allsvenskan eller superettan var hetast i Sverige. Superettan vann. Det måste väl ändå vara höjden av förödmjukelse att allsvenskan inte ens är etta i Sverige?

Svårt att tänka sig Arsene Wenger spela Playstation.

FAKTA

Lasses Lista – veckans fem hetaste svenska sportprofiler

1. Elin Nordegren Woods

Herregud, just när krisen kanske var över visade det sig att hennes man hade satt på den onödigt unga granntjejen också. Herregud...

2. Zlatan Ibrahimovic

Var det inte ganska gulliga bilder från Barcelona som visade hur Zlatan så himla trevligt erbjöd Thierry Henry skjuts med fina bilen.

3. Hardy Nilsson

En loser på landslagsnivå, men vilken vinnare på klubbnivå. Vann dessutom titeln som elitseriens mest utvisade spelare 1978.

4. Gustaf Wesslau

Årets fynd i svensk hockey. Alla rookisar får ursäkta, men Wesslaus iskalla mod och hans målvaktsspel överraskar verkligen alla.

5. Per Ledin

Herregud, vad är väl ett par korsband? De kan vara fruktansvärt trasiga, värkande, känsliga – och alldeles onödiga??...