Här är alla de viktigaste frågorna inför spektaklet på fotbollsgalan

GULDJUBEL FÖR ZLATAN Får Zlatan Guldbollen i år igen? Går Jihde in i väggen? Dansar Lagrell? Sportbladets Lars Anrell går igenom det viktigaste inför Fotbollsgalan.
SPORTBLADET

Fotbollsgala i morgon.

Årets festligaste spektakel.

Här är alla viktiga frågor och tokigheter i år.

Löddrig av upphetsning undrar jag:

Kommer Peter Jihde att vara hysteriskt flaxande som på vilket Idol som helst – eller gör han en Pops och lugnar ner sig lite?

Eftersom Jihde gör alla program i TV 4 kommer det att bli en tajt kamp om vilka som först går in i väggen: han eller tittarna.

Kommer Zlatan att få Guldbollen och om han inte får den; kommer folk att tycka att det är löjligt?

Kommer September att sjunga (det hoppas jag verkligen – hon är årets genombrott i svenskt musikliv, ”Teddybjörnen Fredriksson” fick mig att gråta och ”Mikrofonkåt” att dansa igen och jag har inte dansat sen morsan dog).

Kommer Malmö FF att dansa in som EMD och sjunga ”Jennie let me love you” i smoking a la Djurgården 2003?

Kommer vi att sakna Jessica Almenäs... klädbyten?

Kommer Lars Lagerbäck? Med sin nygamla brud eller med Annika Andersson? Såg ni dem i Robins. Herregud, så kåt har inte en medelålders svensk man sett ut i tv sen Jan Guillou intervjuade Björn Borg.

Kommer Björn Wesström eller sitter han fortfarande hemma och grubblar över vem det är som bestämmer i AIK egentligen?

Om Zlatan vinner Guldbollen för femte gången – hur mycket bättre än första gången är han då eftersom man måste vara ”mycket bättre” för att vinna den igen? Fem gånger så bra som 2005... herregud.

Jag säger: ge Guldbollen till Daniel Andersson.

Vill vi hitta DNA?

Fotbollförbundets Mikael Santoft ska öppna SM-pokalen tillsammans med Lars-Åke Lagrell för att se om där ristats några tokigheter.

Bra tilltag.

Kommer kirurgen Santoft att hitta andra rester där i pokalen?

Henrik Rydström och Pontus Wernbloom har enligt samstämmiga vittnet (Rasmus Elm) ollat den. Hur intensivt? Går det att hitta dna? Vill vi det?

Kommer man att gå in i Lagrells huvud för att se om det rör sig nåt där?

Uefa-Lennarts?

Det finns annat att titthålsöppna – huvudet på Kenneth Tallinger till exempel.

Om vi sågar av skalpen på Disciplinnämndens ordförande så kan vi kanske få klarhet i en fråga som om varför nämnden ansåg att Syrianskas Haris Skenderovics armbåge i huvudet på en motståndare inte var en armbåge i huvudet på en motståndare.

Suddiga datorer – ibland

Jag har sett den på TV4:s bilder ur fem olika vinklar och det är en armbåge i huvudet på en motståndare i alla vinklar. Motståndaren faller som en fura och armbågen kan frysas och den sitter som en yxa i tinningen på motståndaren.

– Man ser inte tydligt, sa Tallinger, som normalt anser att man ska döma fem matchers avstängning för armbågar i ansiktet på motståndare.

Men kanske menar Kenneth att han inte såg grandet för bjälken i sin grannes öga. Kanske hade ett fel i en fil på datorn. Det sägs att datorerna i Disciplinnämnden är lite suddiga. Ibland.

Jag frågade en känd potentat i förbundet om de inte är rädda att Kenneth är korrumperad – hans beslut i frågan om Oddevold och Karlstad tyder ju på det – och då sa potentaten att ”du känner inte Kenneth om du tror det. Han skulle döma själva fotbollförbundet till döden om han ansåg att juridiken krävde det.” Jag tror det stämmer.

Jag tror att problemet är att han har fel i skallen – eller datorn.

Kanske dags att öppna båda. Eller pröva omstart.

Kommer någon att tycka att det är oroande att det bara kom 2 639 för att se om Sundsvall skulle kunna kvala upp i gamla fina allsvenskan?

Säger den siffran mest om allsvenskan eller om Sundsvall?

Kommer hedersmannen Agne Simonsson för att visa att Örgryte fortfarande lever.

Jag vill se Santoft och Lagrell sanera sin pokal. Först topsning, sen savett, sen Kenneth.

Kommer Svennis och Baxter?

Jag har en programidé: de kan tävla i hur man får sparken oftast och mest lönsamt.

Kommer någon att ge ett pris till Svante Samuelsson för hans intervju i Fotbollskanalen om Cabrera/Ingelsten-skandalen ”för att det är årets mest briljanta Bo Ringholm”. Samma svar 27 gånger. Stor humor.

Dansar Lagrell?

Kommer förbundet att fira rejält med pompa och ståt att man haft sitt sämsta år nånsin, att publiken lämnat allsvenskan som ett lämmeltåg och att förbundets ordförande är äldre (87 år) och tröttare (97 år) än sossarnas?

Blir det serpentiner? Ballonger? Champagne? Gravöl?

Dansar Lagrell sista dansen?

ARTIKELN HANDLAR OM