Bank: Få ordning på ryggen Tessan

Lagkappen kan bli intressant i Rio med Alshammar

FOTBOLL

KAZAN. Fyra i världen, med ett år kvar till Rio – så varför inte starta tidkapningskampanjen redan nu?

Stressa, Tessan.

Det här kan ju bli intressant.

Sportbladets Simon Bank.

Michelle Coleman behövde inte mer än tre snabba stavelser för att summera precis vad hon kände efter en fjärdeplats i VM:

Skit-då-ligt.

Och så var det förstås, för henne. 54,4 efter att hon darrat i den där undervattenssimningen hon brukar hålla världsklass i, är lite oroväckande. Hon har fysiken och tekniken för att hålla en högre nivå, men har haft svårt att få med sig huvudet hela vägen ner i vattnet.

Finns alternativ

Än är det inget mönster, men Coleman skulle må bra av att få visa både sig själv och alla andra att hon kan bära lasset som krävs av henne i ett lag. Sverige har inte samma möjligheter som Australien (som bytte ut tre simmare mellan försök och final) eller USA (som bytte ut två), men det finns ju möjligheter.

Med ett år kvar till OS är avståndet upp till de tre bästa en dryg sekund. Michelle Coleman kan kapa mer än en halv på egen hand, om dundertalangen Louise Hansson växer som hon ska och hittar rätt med sitt simupplägg finns det utveckling så det räcker och blir över, Sarah Sjöström är Sarah Sjöström och så finns det gott om konkurrens om en fjärdesträcka.

Magda Kuras har gjort en kanonsäsong, Ida Marko Varga utmanar, och hemma i Stockholm sitter en världsstjärna med en värkande rygg.

Alshammar drömnamnet

Jag antar att Therese Alshammar såg finalen i kväll, och att hon fick en liten knuff i sin ömma rygg.

För tänk om.

Tänk om hon fick chansen att avsluta karriären med en sista stor show i Brasilien. I två årtionden har hon burit svensk simning, nu finns här ett lag som kan bära henne en bit på vägen.

Så stressa, Tessan. Det finns en intressant plats för dig här om du hinner få ordning på ryggen.