Vässa skärpan – då är det kört för Pittsburgh

SPORTBLADET

De har plötsligt fått motstånd.

Ändå är Red Wings-spelarna lugna som semester­firare inför nattens drama.

Och de vet ju:

Agerar de bara som de ska spelar det ingen roll hur bra Pittsburgh är?...

Många, inte minst i lokal media här i Pittsburgh, har de senaste dygnen gjort allt för att spåra stress och bekymmer i Red Wings omklädningsrum.

Man tycker att de två första matchernas giganter borde vara lite störda när de nu fått se ett riktigt starkt Pittsburgh in action.

Men till allmän frustration i västra Pennsylvania verkar Sid The Kid-showen inte haft någon effekt alls på Lidström, Zetterberg, Datsyuk och de andra Detroit-stjärnorna.

De tog förlusten med något som skulle kunna beskrivas som en axelryckning – och åkte sen på avkopplingsferie på en lyx-resort i bergen i ett dygn.

Och när de nu återvänt till cirkusen i och runt Mellon Arena utstrålar Red Wings inget annat än optimism och självförtroende.

Med all rätt, säger jag.

Även om de, med hjälp av den fanatiska publiken hemma i igloon, lyfte sig flera klasser vann Penguins inte den tredje finalen för att de var bättre.

De vann för att Detroit inte spelade lika felfritt som i de föregående mötena.

Ja, ni såg ju själva. Backarna begick till och med ett par grova misstag i egen zon. Det är unheard of i den här upplagan av Detroit Red Wings.

Naturligtvis kommer de att minimera den sortens fadäser i natt. De kommer också att tajta till sin försvarsbox igen, intensifiera såväl fore- som backchecking, smälla på mer resolut och vässa skärpan i avsluten.

Och då är det kört för Pittsburgh.

Därom är jag lika övertygad som Detroit-spelarna själva …

ARTIKELN HANDLAR OM