USCH SÅ TRÅKIGT ...

Bjurman: NHL:s trading deadline blev kort sagt ett antiklimax

SPORTBLADET

NEW YORK. När det som inte händer utgör huvudstoryn vet man att man har med ett antiklimax att göra,

Och just så var det runt NHL:s omhuldade trading deadline i går.

Backstjärnan Jay Bouwmeester blev inte trejdad, Detroit och Washington och Montreal gjorde inte affärer, Micke Nylander behövde inte flytta.

Kort sagt – ett antiklimax.

Det fanns föraningar om att årets trading-race skulle bli mindre spektakulärt än fjolårets tjurrusning, då praktpjäser som Marian Hossa, Brad Richards och Brian Campbell alla bytte klubb. Även NHL har givetvis fått smaka på de beska frukterna av en världsekonomi i fritt fall och klubbledningarna vill ogärna gå in i en oviss framtid med alltför stora kontrakt runt halsen.

Men det fanns likafullt gott om spännande namn som såg ut att kunna hamna ”on the block” och förväntningarna var därför ändå höga när klockan började dra sig mot tidpunkten när möjligheten till övergångar upphör.

Själv tog jag ett idiottidigt plan från en tjänsteförrättning i New Orleans för att hinna hem till den förmenta tv-festen.

Det är mycket tveksamt om det var värt det.

Calgary blir farliga

Det enda verkligt dramatiska som inträffade var att Olli Jokinen flyttade från Phoenix till Calgary. Därmed blev Calgary plötsligt en mycket farligare utmanare – i synnerhet som huvudkonkurrenterna i väst, främst Detroit och San Jose och Vancouver, gjorde väldigt lite eller inget alls.

Jokinen har varit en besvikelse i alla klubbar han företrätt, det är sant, men som nordamerikanska experter redan hunnit påpeka slipper han ledarrollen i Flames och därmed borde finländaren, och laget, kunna få ut mer av hans obestridliga talang.

Inget upphetsande hände

Även Boston och Pittsburgh stärkte måhända sina aktier med förvärven av Mark Recchi respektive Bill Guerin, men det var inte precis den sortens affärer som fick en trött Big Easy-resenär att resa sig upp ur soffan och jubla.

Det var i stället det som inte hände som gjorde starkast intryck.

Florida bytte inte bort Jay Bouwmeester, Minnesota inte Marian Gaborik, Washington inte Michael Nylander, Chicago inte Nikolai Khabibulin, Anaheim inte Chris Pronger, Tampa inte Martin St. Louis och New York Rangers inte Scott Gomez.

Snopet.

Tanken är ju att kartan ska ritas om denna febriga dag. Men den förblev sig tråkigt lik.

Två svenskar tvingades i en hast kasta sig på flyg till nya hemstäder i natt.

Michael Tellqvist skeppades från Phoenix till Buffalo och Samuel Påhlsson från Anaheim till Chicago.

Rent socialt och geografiskt kan man bara beklaga, även om Chicago är en bra mycket roligare stad än man tror när man står i sitt hus i södra Kalifornien och packar väskan ...

Men det blir nog bra.

Med Ryan Miller på skadelistan kommer ”Tellan” att få spela mer än han gjort i Arizona och Påhlsson, en av de bästa defensiva forwards som existerar, kan bli en succé hos Blackhawks.

FAKTA

NHL:s tio hetaste trader

Jordan LEOPOLD

Från: Colorado. Till: Calgary

Brendan MORRISON

Från: Anaheim. Till: Dallas

Derek MORRIS

Från: Phoenix. Till: NY Rangers

Samuel PÅHLSSON

Från: Anaheim. Till: Chicago

Olli JOKINEN

Från: Phoenix. Till: Calgary

Matthew LOMBARDI

Från: Calgary. Till: Phoenix

Bill GUERIN

Från: NY Islanders. Till: Pittsburgh

Mikael TELLQVIST

Från: Phoenix. Till: Buffalo

Mark RECCHI

Från: Tampa Bay. Till: Boston

Erik COLE

Från: Edmonton. Till: Carolina