Bland historiens minst upphetsande

SPORTBLADET

NEW YORK. Loui Eriksson blir kvar i Boston Bruins.

Något särskilt mycket mer dramatiskt finns inte rapportera från en av NHL-historiens minst upphetsande deadline-dagar.

Det gick redan på förhand att ana att NHLs haussade ”Trade deadline day” skulle bli ett antiklimax – igen.

Precis som de närmast föregående säsongerna hade så många stora affärer genomförts veckorna och dygnen innan att det inte fanns särskilt många tänkbara kvar till själva Dagen D.

Toronto och Ottawa gjorde redan för två veckor sedan jättedealen som slutade med att Dion Phaneuf hamnade i kanadensiska huvudstaden, Chicago knöt till sig Andrew Ladd, Christian Erhoff, Dale Weise och Tomas Fleischmann under helgen och i söndags blev Carolina-kaptenen Eric Staal klar för New York Rangers

Det lilla av verkligt värde som hände timmarna innan fönstret stängde på måndagseftermiddagen  var att Arizona skickade danske speedkulan Mikkel Bödker till Colorado i utbyte mot veteranen Alex Tanguay och ett par ”prospects”, att Dallas offrade finländaren Jyrkki Jokkipakka och framtid för Calgary-backen Kris Russell och att Anaheim fick Brandon Pirri av Florida väldigt billigt – men de trejderna förärades rubriker enkom i brist på konkurrens.

För svenskt vidkommande var den stora frågan om Boston Bruins skulle trejda Loui Eriksson.

Lite snopet

Förhandlingarna om en förlängning av hans kontrakt – som går ut efter den här säsongen – har strandat och enligt uppgift lyssnade Bruins in i det sista på erbjudanden från andra klubbar. General managern Don Sweeney fick dock inte fullt så mycket i utbyte som han ville och bestämde sig till sist för att behålla den 30-årige snipern.

Det betyder antingen att förhandlingarna återupptas under våren – eller att Loui går ut på fria marknaden som free agent i sommar.

Jonathan Drouin, supertalangen som hamnat på kant med Tampas ledning och tillbringar sina dagar hemma i pojkrummet i Montreal, blev inte heller trejdad – ej heller någon av de St Louis tunga backar, Edmontons talanger eller Torontos komplement.

Lite snopet, får man säga.

I den mån styrkeförhållanden förändrades skedde det inte under måndagen.

I väst ser regerande mästarna Chicago ser ännu starkare ut än förra veckan, det är sant – men uppgraderingen skedde redan den gångna helgen.

I öst? Status quo. Washington var bäst igår och är det idag också.

FAKTA

HETASTE ÖVERGÅNGARNA INNAN DEADLINE

ANDREW LADD

Forward, 30 år

Från Winnipeg till Chicago

Kommentar:

Chicago satsar stenhårt för att vinna titeln igen och tog tillbaka sin gamle hjälte Ladd. Utbytet var dock rätt saftigt, bland annat ett försterundaval i draften och spännande talangen Marko Dano.

ERIC STAAL

Center, 31 år

Från Carolina till New York Rangers

Kommentar:

Rangers kan i sann, storslagen Manhattan-anda inte sitta stilla i deadline-tider. Carolinas kapten Eric Staal var den kanske största stjärnan som ryktades vara tillgänglig – och då höll sig förstås Rangers framme och slog till.

JIRI HUDLER

Forward, 32 år

Från Calgary till Florida

Kommentar:

Ett ungt Florida som anförs av 44-årige ”lagpappan” Jaromir Jagr är riktigt vassa i år och satsar inför slutspelet. General managern Dale Tallon har varit aktiv de senaste dagarna och gjort flera spelarbyten – varav Jiri Hudler är det mest namnkunniga tillskottet.

MIKKEL BÖDKER

Forward, 26 år

Från Arizona till Colorado

Kommentar:

Efter åtta år i Arizona blev dansken bortbytt till Colorado, som har gjort ett antal trejder för att stärka sina aktier. Bödker har hyfsat målsinne och breddar definitivt Avalanches offensiv.

JOHN-MICHAEL LILES

Back, 35 år

Från Carolina till Boston

Kommentar:

Boston valde alltså att INTE byta bort Loui Eriksson, som det ryktades. I stället adderade klubben spelare såsom pålitlige veteranbacken John-Michael Liles och målskytten Lee Stempniak. Blir spännande att följa i slutspelet – om det tar sig dit...

■ ■ ALLA SPELARBYTEN SENASTE DAGARNA – SE HÄR (EXTERN LÄNK)

Sammanställning: Jonathan Ekeliw