Bjurman: Tände inte till som på Tysons tid

SPORTBLADET

NEW YORK. Mitt under pågående presskonferens lämnar Badou Jack över en tiara till sin kommande motståndare.

Den sortens förolämpningar brukar kunna utlösa regelrätta saloonslagsmål i boxningsvärlden.

Men den oväntade ”presenten” väcker munterhet snarare än vrede.

Det är bara Rosie Perez som blir lite upprörd när pugilisterna samlas i Brooklyn.

Jo, Rosie Perez.

Skådespelerskan – känd från exempelvis ”Do The Right Thing”, ”White Men Can't Jump” och ”The Counselor”.

Hon är närvarande under det pressmöte som under onsdagen hålls  i Barclays Center i Brooklyn som aptitretare inför titelfajten mellan svenske Badou Jack och britten James DeGale i samma arena strax efter nyår.

Och det är hon för att att hjälpa lokale promotorn Lou DiBella – en sann boxningskaraktär om jag nånsin sett en – i försöken att väcka opinion mot en ny lag om försäkringar som sägs hota boxningens framtid i delstaten New York.

– Jag älskar att kunna sätta på mig mina högklackade och promenera hit till Barclays och se på boxning. Det är fruktansvärt att de försöker ta den upplevelsen i från mig, ryter hon och låter nästan lika arg som när hon åker taxi i Jim Jarmusch mästerliga ”Night on Earth”.

Gemytlig stämning

Annars är atmosfären under den långa eftermiddagen i den flashiga arenan på Atlantic Avenue betydligt lugnare och mer godmodig än några av fansen som står och frustar i entréhallen verkar ha hoppats; det är bara en och annan journalist med tajt deadline som grymtar över att allting, precis som väntat, blir försenat hela tiden.

Inte ens när Badou Jack mitt under själva presskonferensens klimax reser sig och går fram till DeGale plockar fram ett paket som visar sig innehålla en tiara stiger det kollektiva blodtrycket nämnvärt.

Bara skrattar åt hånet

Om någon förolämpat Mike Tyson på det sättet back in the day hade stolar och bord gissningsvis flugit i luften, men DeGale – som lustigt nog låter precis som Sacha Baron Cohen-karaktären Ali G – bara skrattar och sätter på sig det glittriga diademet.

Sen säger han:

– Du skulle gett mig en kungakrona istället. För jag kommer vara kung när vi mötts nästa år.

Badou svarar med en glad blinkning.

Vi får väl hoppas att temperaturen blir något högre när herrarna går upp i ringen om ett par månader,

Jag menar, sätter Rosie Perez på sig sina högklackade och promenerar ner längst Atlantic Avenue måste hon ju belönas med en riktigt bra fajt!