Senila skottar och diktatorer

Niva: En hel del neutrala hoppas att Real Madrid och Man United ska lottas mot varandra

SPORTBLADET

Diktatorns klubb mot det där gänget med en senil gamling som manager?

Knappast.

Men efter veckans tumult har nog en hel del neutrala börjat hoppas att Real Madrid och Man United ska lottas mot varandra i Champions League.

Oväntat nog var det en intervju i stilmagasinet GQ – Gentlemen´s Quarterly – som utlöste veckans stora fotbollsbråk.

Alex Ferguson gav sin syn på härvan runt Cristiano Ronaldos icke-övergång till Real Madrid, och drog igång en avancerad konspirationsteori som gick över Gabriel Heinze hela vägen fram till en gammal diktator.

– Det som gjorde det hela verkligt obscent var att Real Madrid – som General Francos klubb – har en historia av att kunna få vem och vad de vill.

Helvetet brakade loss

Hela helvetet brakade loss.

Marca gjorde ett montage där Ferguson förvandlades till just Franco, Real Madrid-presidenten Ramón Calderón beskrev skotten som ”senil”.

Ferguson kontrade i sin tur med att påstå att Calderón bara var avundsjuk för att Ronaldo stannat i Manchester, att han bara ”spottade ur sig tom varmluft”.

Till sist var det upp till Alfredo Di Stéfano – Real Madrids störste spelare under de framgångsrika Franco-åren – att knyta ihop debatten.

– Vi vann sex Europacuper eftersom vi hade ett bra lag. När vi reste runt i Europa så styrde Franco Spanien, men vad skulle vi göra åt det? Sparka upp bollen på läktartaket i stället för in i mål?

Nej, Di Stéfano skakade på huvudet.

– Den enda Franco som jag kände till under den här tiden var han som spelade vänsterytter för Deportivo. Han var rätt bra.