Nu vaknar ligan till – idel måstematcher

SPORTBLADET

Låt oss bli redo att rumla.

Den spanska ligan går nu in i sin magiska månad.

Exakt hur datorn som spottar fram det spanska spelprogrammet fungerar vet ingen, men den här säsongen har den verkligen ställt till det med en egendomligt regelbunden slumpmässighet.

Allting tycks nämligen gå i sekvenser, och en olycka kommer sällan ensam.

När väl ett bottenlag tvingas möta ett topplag – då får de göra det fyra gånger i rad då spelprogrammet är så gott som symmetriskt.

Svarta september

Nykomlingarna Sporting Gijón drabbades till exempel av svarta september. I tur och ordning ställdes de mot Sevilla, Barcelona, Real Madrid och Villarreal. De kom ut på andra sidan med 5-18 i målskillnad.

Oktober? Athletic Bilbaos tur. Sevilla, Barcelona, Real Madrid, Villarreal och 3-12.

Och så där ser det ut.

Det är ett upplägg med väldigt många nackdelar, men faktiskt också en rejäl fördel.

Vi står inför den nu.

Fram till jul så vaknar den spanska ligan till på riktigt allvar, för nu har det äntligen blivit dags för de spanska topplagen att möta varandra.

Idel toppmöten

Vi går ut löst med Sevilla-Valencia i dag, men under hela den kommande månaden smattrar sedan toppmatcherna fram.

Och nere i en annan del av tabellen finns en helt annan skara lag som faktiskt får chansen att ta några poäng.

FAKTA

HETAST 1

Tjatet om dagens Barcelona som Dream Team 2.0 börjar gå till överdrift, men visst förtjänar tränaren Pep Guardiola sitt beröm.

HETAST 2

Just nu – alltid Leo Messi. Men hur är det med honom? Det ryktas om en rökridå runt en lättare skada på gårdagens träning.

HETAST 3

Florentino Pérez. Nu när den före detta Real Madrid-presidenten cirklar tycks sugen på en comeback såg han till att låta fotografera sig med Zidane och Ronaldo för att påminna om gamla tider.

HÄR VILL JAG VARA I HELGEN:

Det är inte bara för vädrets skull jag längtar till Kanerieöarna. ”Del Derbi Canario” mellan Teneriffa och Las Palmas spelas i helgen.

ARTIKELN HANDLAR OM