Real drog nitlotten – måste vinna mot Pool för att rädda säsongen

SPORTBLADET

Real Madrid är på jakt efter sin Décima, sin historiska Champions League-titel.

I går blev vägen dit både längre och snårigare.

Unikt nog gav faktiskt Real Madrids tränare Juande Ramos ett ärligt svar när han fick frågan om vilka motståndare han hoppades på i Champions League-lottningen:

– Hade jag kunnat välja så hade jag valt Porto.

Nu blev det inte så.

I det som totalt sett var en drömlottning för de spanska lagen i Europa så drog Real Madrid niten.

Barcelona fick ett underlägset Lyon, Atlético Madrid och Villarreal lottades mot det som beskrivits som ”turneringens askungar” i spansk press – Panathinaikos och Porto – och i Uefa-cupen ställdes både Valencia och Deportivo mot mänskligt motstånd.

Men Real Madrid fick alltså Liverpool.

Och Real Madrid måste – måste! – vinna.

Efter att ha åkt ut i åttondelsfinal efter åttondelsfinal de senaste åren – och efter att redan ha tappat greppet om ligatiteln – så är en lång Champions League-resa i realiteten det enda som kan rädda säsongen.

Förmodligen är det också det enda som kan ge Juande Ramos förlängt kontrakt efter sommaren – så det var inte någon överförtjust tränare som kommenterade lottningen.

– Nej, jag gillade den inte, men det gjorde nog inte Liverpool heller. Vi är Real Madrid, och vi kan slå vilket lag som helst.

FAKTA

Här är helgens tre hetaste

HETAST 1

Han missar straffar, han gör mål och han firar som ingen annan kan. Den magiska hösten blir bara hetare för skyttekungen Samuel Eto’o.

HETAST 2

Fernando Torres. Nu ska han väl i alla fall få återvända till Madrid – och den här gången kommer han verkligen vilja göra mål.

HETAST 3

Diarra II. Så lyder alltså artistnamnet för Real Madrids nya värvning Lassana Diarra.

ARTIKELN HANDLAR OM