Raúl Madrid kommer snart att vara historia

SPORTBLADET

Vad är väl en lobb mot Sporting Gijón?

Raúl närmar sig sin sista strid – med allt färre anhängare på sin sida.

Efter två mål mot Sporting i veckan – ett av dem en riktig klasslyftning – vore det enkelt att blåsa faran över.

Krönikören Tomás Roncero sparade sannerligen inte heller på krutet i As:

– Raúl är odödlig, evig, mytisk, ett rovdjur, en vinnare, heroisk, en matador. Raúl, Raúl, Raúl.

Kanske det.

Men nu var det här faktiskt de första tävlingsmål som Raúl gjort på fem månader. Och de kom när matchen mot den särklassiga jumbon redan var avgjord. Efter en direkt usel säsongsstart.

Kampen om landslagsplatsen är sedan länge förlorad. Nu återstår bara dusten om den vita Madrid-tröjan med nummer sju på ryggen, och den går egentligen inget vidare den heller.

Det som verkligen är nytt är att till och med flera av Raúls allra trognaste försvarare – med Tomás Roncero som nästan enda undantag – nu börjat tvivla.

– Pipita, framtiden är din, löd rubriken i Raúls gamla propagandaorgan Marcas rubrik efter att ”Pipita” Higuain ersatt Raúl förra helgen.

Just nu är Raúl bara tio mål ifrån att bli den spanska ligans bästa målskytt genom alla tider.

Han gör nog bäst i att göra dem den här säsongen.

Nästa år är han definitivt inte ordinarie.

FAKTA

Snackisen 1

Förre Barcelona-backen Oleguer Presas har gjort sig känt som en anti-globaliseringskämpe, en av få fotbollsspelare med genuint samhällsengagemang. Nu tycks myndighetsapparaten ha kommit ikapp honom. Efter att ha varit inblandad i ett upplopp mot polisen yrkar nu åklagaren på två års fängelse.

Snackisen 2

I veckan har Thierry Henry pratat om sin längtan efter sin dotter i London, och livet där. Han har dessutom meddelat att det är förbjudet att fotografera honom de dagar han inte är nyrakad, då det äventyrar hans sponsoravtal med Gillette.

HETAST 1

Än en gång, Kun Agüero. Leder det framstormande Atlético, och kopplas ihop med rekordtransfers som Atlético-ledningen intensivt förnekar.

HETAST 2

Lorenzo Sanz. Den förre Real Madrid-presidenten som greps för bedrägeri i år.

HETAST 3

Nu har köpet definitivt gått igenom, och Vicente Soriano är formellt Valencias nye huvudägare. 70,3 miljoner euro betalade han – ett lag som toppar tabellen fick han.

HÄR ÄR JAG I HELGEN:

På ett plan ut i världen för att positionera mig inför veckans Champions League-bevakning.

CITATET

”Som spelare var det som om han hade en sån här modern GPS inmonterad i sitt huvud” – Espanyols tränare Tintin Marquez beskriver sin derbymotståndare Pep Guardiola.