ERIK NIVA TIPPAR ÅRETS LA LIGA

Foto: Foto: AP
Barcelona vann Uefas Supercupen 12 augusti.
SPORTBLADET

1. Barcelona

Om man förlorar med 5–1 mot Athletic Bilbao och släpper in fyra bollar mot Sevilla – då kan väl knappast allt vara frid och fröjd? Vi får vänta och se. Ett aktiverat och påskruvat Barcelona har tveklöst fortfarande världens mest häpnadsväckande högstanivå.

2. Real Madrid

Så värst mycket till gálactico är han ju inte, Rafa Benítez, men kanske är lite strikt metodisk systematik precis vad Real Madrid behöver. Laget cirklade med fingret ovanför självförstörelseknappen under stora delar av förra säsongen, behöver kalibreras om.

3. Atlético Madrid

Odiskutabelt efter de två stora, tveklöst före alla andra. En säsong av tradigt tomtrampande i ingemansland, alltså?! Njae, en

tillvaro med Diego Simeone blir liksom inte innehållslös, och Atlético Madrid har haft en spänstig transfersommar.

4. Valencia

Tillbaka på riktigt allvar är de inte ännu. Valencia tvingas fortfarande sälja sina största guldklimpar när de engelska ädelstenssamlarna knackar på dörren, men de slog Monaco klart i veckan och är bara ett par lyckade bokslut ifrån att återta sin rättmätiga plats bland de riktigt stora.

5. Sevilla

Ännu ett transferfönster, ännu en trupprenovering. Hade inte Sevillas sportsliga ledning varit så förbaskat smartslipad på marknaden så hade konceptet inte fungerat i längden, men nu lyckas de upprepa konststycket att sälja sina bästa spelare och bli bättre ändå.

6. Athletic Bilbao

7. Villarreal

8. Málaga

9. Celta Vigo

10. Real Sociedad

11. Espanyol

12. Rayo Vallecano

13. Deportivo

14. Real Betis

15. Getafe

16. Levante

17. Granada

18. Sporting Gijón

19. Eibar

20. Las Palmas