Zlatans mål kommer rulla på fransk tv hela helgen

Frändén: För en gångs skull handlade inte matchen om Zlatan Ibrahimovic

FOTBOLL

PARIS. PSG bröt en svit som aldrig hann bli ett problem när man gjorde jobbet, men inte mycket mer, mot Bordeaux.

Zlatan Ibrahimovic gjorde två mål; ett på planen som borde ha underkänts, och ett verbalt efter matchen, som kommer att rulla på fransk tv hela helgen.

Paris Saint-Germain är tillbaka på ­segerspåret efter en kort, men intensiv, ­januarisvacka.

Matchen mot Bordeaux i går visade på många sätt vad det här PSG-projektet är i sina bästa stunder:

Ett stjärnspäckat världslag som har ­tålamod och kunnande nog att också slå tabellsjuor på regnsjuka januarimattor för att hålla avståndet neråt i tabellen.

För en gångs skull handlade matchen i går inte om Zlatan Ibrahimovic, inte på förhand i alla fall, och när nyförvärvet ­Yohan Cabaye äntligen byttes in med ­tjugo minuter kvar av matchen höll Parc des princes på att gå upp i falsett av pur upphetsning.

En fransman. Med internationell ­erfarenhet. I PSG!

Värvningen av Cabaye har föregåtts av en närmast absurd bevakning i franska sportmedier, det har livebevakats, punktbevakats och flygplatsvälkomnats som om 28-åringen från Newcastle – ”les Magpiiiies” på franska – vore Messias själv.

När matchen visslades i gång i Paris klockan 20.30 i går kväll hade hemma­laget exakt en fransk spelare på planen. Både Brasilien, Italien och sedermera ­Argentina hade större representation i hemmalaget.

Det är alltså inte så konstigt att PSG:s supportrar suktat efter en fransman och kvalificerad mittfältare i just den ord­ningen, i en fotbollsdröm som visserligen sträcker sig mot himlen, men som inte har så särskilt mycket smak kvar av det fysiskt hårdföra och rakt igenom jättefranska Ligue 1 som man började växa sig lite för stort för redan förra sommaren.

Men när det samlade pressuppbådet haussat upp Yohan Cabaye till närmast orimliga nivåer, och ställt alla möjliga och omöjliga frågor om fransmannens första tjugo minuter i klubben, plockade Zlatan Ibrahimovic effektivt ner sin nye lagkamrat från piedestalen med att förklara att jodå, visst visste han vem Cabaye var innan han skrev på för PSG.

– Jag måste ju säga det, konstaterade Zlatan med ett retsamt flin innan han lämnade Parc des princes.

Målet borde ha underkänts

Hans mål i går var inte direkt det snyggaste han gjort i Paris-tröjan, och med framspelningen från en offsidestående Lucas Moura skulle det inte ens ha blivit godkänt, men Zlatan visade än en gång att han tar dussinmatcherna på allvar, eller åtminstone gör sitt jobb.

Om Monaco gör jobbet mot Lorient i kväll har de tre poäng upp till PSG inför nästa helg, då de båda lagen möts i det lilla furstendömet och närmare nyckelmatch än så kommer inte ­Ligue 1 anno 2014.

ARTIKELN HANDLAR OM