Frändén: Uefa måste se över regeln direkt

Foto: AFP
FOTBOLL

PARIS. En högriskmatch, bedömde polisen och skickade styrkorna till Stade Charléty.

Riskabelt spel, bedömde domaren och skickade Caroline Seger ut ur turneringen.

PSG drabbades av tre snabba olyckor i andra halvlek, men spelar final i Champions League den 14 maj. Dessvärre utan sin viktigaste spelare.

Paris bjöd in Wolfsburg med sitt mest ogina aprilväder, PSG bjöd in sina anhängare med armbågen och många inte alls. I veckan redovisade klubben att oönskade supportrar som sedan ett par säsonger figurerar på klubbens svarta lista icke göre sig besvär, eftersom de ändå inte skulle bli insläppta.

Utanför Stade Charléty i södra Paris iscensattes ett polispådrag med piketbussar och schäferhundar.

Bäst att välja det säkra före det osäkra, resonerade PSG-ledningen.

Bra idé, resonerade Farid Benstitis spelare och gick ut på planen med inställningen att dagens uppgörelse kanske betraktades som en högriskmatch av ordningsmakten, men att man själva inte tänkte riskera att missa klubbens första Champions League-final genom tiderna.

Märkligt bleka

Wolfsburg hade varit märkligt bleka i förstamötet, men de senaste två årens Champions League-mästarinnor visste att ett snabbt mål skulle förändra given, och få det mindre meriterade PSG att skaka en aning.

Målet kom också, efter bara fem minuter, men det var hemmalagets Aurélie Kaci som gjorde det.

PSG har, på grund av en liga där den enda riktiga utmaningen är Lyon, haft lite svårt att veta var de står internationellt. Precis som herrsidan, som i år dessutom haft ungefär samma problem med Lyon, har det varit i Europamatcherna man har haft möjlighet att visa, och testa, vad man är kapabla till.

I år har man tråcklat sig förbi Lyon, Twente och nu också Wolfsburg. Ofta med små marginaler, alltid med gott om kämpaglöd.

Det mesta såg också avgjort ut tills PSG drabbades av tre olyckor inom loppet av fem minuter.

Först drog Caroline Seger på sig sitt andra kort i turneringen och tvingas, på grund av Uefa-reglerna för damernas Champions League, att se finalen från läktaren.

Två snabba mål

Sen gjorde Wolfsburg två snabba mål via inbytta fräscha fötter. Och plötsligt var matchen så öppen att stupet framför PSG-spelarnas fötter såg ut att ge dem svindel.

Wolfsburg hade antagligen bara behövt tre minuters ytterligare tilläggstid för att ändra på given, men Paris Saint-Germain sparkade boll, sparkade bort och sparkade sig till sin första stora final i klubbens relativt korta historia.

Nu får de spela den utan Caroline Seger, som på en säsong blivit lagets referenspunkt som, tillsammans med eleganta Shirley Cruz, styr PSG:s mittfält med fast hand och känsliga fötter.

Uefa måste se över den här gula kort-regeln, gärna redan i går.

Så länge konstaterar vi att efter några år där Lyon dominerat och Wolfsburg tagit över stafettpinnen får Champions League i år en uppstickare i PSG och en gammal gigant i Frankfurt i finalen i Berlin den 14 maj.