Becks gör Italien upphetsat – succén given

Foto: Foto: GETTY IMAGES
Milans klubbshop uppmanar fansen att boka sina Beckham-tröjor.
SPORTBLADET

David Beckham är på ingång och hela Italien sjuder av upphetsning.

För Milan är succén given, oavsett hur det går i ligan.

Beckham- feber råder i Milano.

Det var bara Italien som fattades. Förr eller senare måste Becks komma till landet som ser skönhet som ett värde i sig.

Ingen väntar sig några storverk av Beckham på planen. Det var ett tag sedan han var en fotbollsspelare som även sysselsatte sig med annat. Nu lever han i främsta rummet på att vara ett vandrande varumärke. Då och då sparkar han till en boll. Ibland, fortfarande, med avundsvärd precision.

David Beckhams ankomst till Milano i dag, föregås av jättelika reklamaffischer på David Beckham i Giorgio Armanis nya kalsipper.

Nu menar jag naturligtvis inte Giorgios egna kalsipper, utan den nya kalsongkollektion som Milanos lätt avdankade modekung tänker sälja med hjälp av engelsk fotbolls lätt avdankade stjärna.

Giorgio och David ser dock ut att ha använt det kära gamla (italienska?) tricket att stoppa bomull i brallan. Ett mindre berg höjer sig ur det Beckhamska skrevet.

Så högt att Milans Marco Borriello säger i en intervju i Vanity Fair att han inte är särskilt nyfiken på Beckhams tekniska kvaliteter. Men han tänker hålla ett öga på honom i omklädningsrummet för att se om han verkligen är så välutrustad som det ser ut i kampanjen.

42-kilosvarelsen bestämmer

Som sagt, huvudintresset ligger på fotbollen. Karisma är en delvis oförklarlig egenskap, som paret Beckham har kilovis av. Han med sin talang och sitt perfekta utseende och hon med sina krampaktiga försök att göra det bästa möjliga av ett egentligen ganska medelmåttigt råmaterial. Om man äter ett salladsblad om dagen, blir man hur som helst så småningom smal.

Enligt uppgift är det dock 42-kilosvarelsen som bestämmer i hemmet Beckham. Victoria har till exempel sagt blank nej till att Italiens nationalpudding Ilaria D’Amico ska presentera The David Beckham Press Conference i direktsändning i tv. Varför förmäler inte historien, men alla gissar att Ilaria är för snygg.

Om ni av någon anledning skulle vilja veta lite om Becks dag i Milano, kommer han för att läkarundersökas. På kvällen ska han troligen till San Siro och presenteras för fansen. På söndag tittar han lite på Milan–Udinese innan han slinker ut bakvägen för att undvika kaos. Den 29 december åker Becks med de andra spelarna till träningslägret i Dubai. Visst låter det jobbigt?

För David blir det en stilenlig komiform-resa. Han får goda möjligheter att briljera, eftersom Milan just nu mer liknar en sjukstuga än ett fotbollslag. Det viktigaste skälet till Beckhams italienska sejour är ju att visa upp sig på elitnivå, i hopp om att Fabio Capello ska se honom och peta in honom i landslaget.

Don Fabio har inte någon större respekt för L A Galaxy. Inte förrän han själv blir erbjuden ett fett tränarkontrakt där, när han har vunnit VM med England i Sydafrika 2010.

Utmanar Totti

Enligt italiensk sportpress förväntas Becks göra speldebut den 11 januari mot Roma i Rom.

Där får Posh hålla sig i skinnet. Italien har ju redan ett kungapar i fotbollsvärlden, Ilary och Francesco Totti. De har en lite mer hemvävd utstrålning, men är i övrigt goda konkurrenter. Unga, snygga och lyckligt gifta med barnkammaren full av lintottar.

Vilken match! Vilken publikdragare! Beckhams två månader långa vistelse i Italien kommer att ge Milan mer synlighet än klubben rimligen kan önska. Hans ankomst har enligt uppgift lett till otaliga förslag till vänskapsmatcher. Den ena klubben efter den andra brinner för att få visa upp sig mot David Beckham and the Milans.

FAKTA

1) Lottningen i Champions League. Zlatan mot Ronaldo.

2) Lottningen i Champions League. Italien mot England.

3) Samporia–Fiorentina. Helgens mest spännande match.

4) Vedad Ibisevic. På Mourinhos önskelista.

5) Werner Heel. Italienskt guld i SuperG i Val Gardena.

KALLAST: Adriano och Mario Balotello. Den ene full, den andre ignorerad.