Nere för räkning

Sargade italienare – mot självsäkra engelsmän

1 av 3 | Foto: AP.
Daniele De Rossi.
SPORTBLADET

Medan Manchester United, Arsenal och Chelsea verkar svämma över av självförtroende, hälsa och välmåga, är det en sargad och psykad armé ”italienare” som gör sig redo för veckans ödesmatcher.

Det är tråkigt att vara olyckskorp, men utgångsläget för de italienska klubbarna i returen i åttondels-finalen i Champions League är inte direkt lysande.

Det finns knappt en sängplats på privatklinikerna i Rom, Turin och Milano för alla skadade fotbolls-spelare. I krigsbulletinen från helgens matcher tillkommer nya, prominenta sårade.

Juves outtröttlige Sissiko har brutit lilltån och är borta resten av säsongen. Romas Cicinho skadade sig i höger knä under träningen och opererades i går. Från Inter rapport-eras allmänt manfall i försvaret, till den förtrollande Mou’s förtret.

Först ut är Juventus som måste vinna med två mål mot Chelsea för att gå vidare. Hur denna anonyma upplaga av la Vecchia Signora har hankat sig fram till en andraplats i ligan är en gåta. De gamle grånar och de unga saknar personlighet. Chiellini är den ende av de yngre vars namn och ansikte etsar sig in.

Juventus är piskat att vinna

Chelsea är på bettet som bara den, Drogba pånyttfödd. Jämfört med Hiddink framstår Ranieri som ett alltför lugnande medel. Juventus största problem är mittfältet, eller rättare sagt frånvaron av mittfält. Den enda avdelningen utan skador är anfallet, men vad hjälper det om det inte kommer några bollar? Ranieri säger att Juventus måste göra en perfekt match för att vinna.

I detta ingår ett sant engagemang från ”i tifosi”. I kväll måste Olympiastadion i Turin vara fullsatt. Annars är det ute med Juventus.

En god nyhet kom lyckligtvis från Trigoria i går. Totti har varit på läkarundersökning och bedöms vara färdig att träna med de andra igen.

I Roma råder annars nödtillstånd. Knappt en spelare är skadefri. Brighi, Motta, Riise och Mexes är undantagen som bekräftar regeln.

Gladiatorerna får ingen lätt uppgift mot Arsenal i morgon, med en alldeles för nyläkt Totti, en Vucinic med ryggslutkrämpor och ledbandsinflammation, en Aquilani som spelar därför att han måste, liksom målvakten Doni som har ont överallt. De Rossi är avstängd och Perrotta naturligtvis skadad. En lustig-kurre på Facebook föreslår att tillkalla Doctor House.

Riise optimistisk

Den ende som är entydigt optimistisk är Riise, som ”i tifosi” äntligen har slutit i sin famn. Det är klart det blir svårt, men vi kan vinna med två mål, sade han till en Skyreporter som såg klentrogen ut.

Turen hjälper de våghalsiga, skrev Machiavelli. Det är tur som ska till för att avgöra matchen till Romas fördel.

Inter kan vinna – mot alla odds

I går eftermiddag lyfte hoppets plan från Milano mot Manchester. Någonting säger mig att Inter mot alla odds kan gå segrande ur den till synes omöjliga fighten på Old Trafford. Mourinho blåser upp sig och säger att han minsann har besegrat Manchester United med både Porto och Chelsea. Ferguson är säker på att Inter siktar på att avgöra dramat med straffar.

Det blev 0–0 på San Siro.

Zlatan har fortfarande inte visat framfötterna i Champions League. Kanske blir det hans kväll, efter en lysande föreställning mot Genoa i helgen, där Ibra var kung.

Zlatan är Inter.

Men i morgon tror jag ändå mer på Balotelli, som bortsett från talang och aningslöshet verkar behöva göra sig av med en enorm massa lagrad frustration och vrede.

FAKTA

Veckans…

…mål: Di Vaois ”tripetta” mot Samp. Gammal är bäst.

…snackis: Mourinho, som utmanar allt och alla.

…rubtik: ”Mourinho: United, ti batto e poi ti alleno” (United, försts lkr jag dig och sedan tränar jag dig.

…Zlatan: ”Jag anser att Balotelli är bättre än jag var när jag var 18, mer redo att spela på en hög nivå”.

…Sacramento idioto: Montella. Man kan bara inte missa ett sådant mål (som det mot Udinese i lördags).