Hetast på solskensdagar

Alfelt: Ericsson inte särskillt delaktig i Bröndbys revansch

SPORTBLADET

Elfsborg har svarat för den hetaste värvningen hittills under Silly season med köpet av Martin Ericsson från Bröndby.

Så säger vi.

En kort brotur bort låter det annorlunda.

”Han kunne være et niveau over alle andre, når solen skinnede, og et opgør mod et hold fra den nedre halvdel. Men hans præstationer på udebane ramte for ofte et niveau under al kritik – specielt når det regnede, og modstanderne gik til stålet.”, skrev kvällstidningen BT efter övergången.

Elfsborg har knappast köpt Ericsson för att få en spelmotor som bara är elegant och effektivt i matcher mot bottenlag på solskensdagar. Men faktum är att Martin Ericsson inte varit speciellt delaktig i Bröndbys revansch.

När Bröndby etablerat sig som en stark guldkandidat har Ericsson bara varit inne i tio matcher utan att vare sig ha gjort eller spelat fram till något mål.

Jag bevakade i somras träningsmatchen Bröndby-Juventus och det slog mig direkt hur otroligt bred danskarnas trupp var. Trots att hälften av de förväntade ordinarie spelarna inte var med bytte Bröndby hela förstaelvan efter paus och spelade ändå jämnt med italienarna.

Eftermiddagens bortamatch mot OB förväntas bli en fysiskt tuff och snudd på brutal historia. Det blir också sista matchen för tränaren Tom Köhlert. Efter nyår ersättas han av Horsens tränare Kent Nielsen som ger sig själv en bra start i sin nya klubb om han avslutar sin nuvarande anställning med seger över FC Köpenhamn.

Även om de flesta experter inte tippade det före seriestarten ser SAS-ligan ut att arta sig till ett traditionellt uppgör mellan de två storklubbarna FCK och Bröndby med alla deras svenskar.

Efter helgens matcher väntar ett tre och en halv månad långt uppehåll innan den avgörande vårsäsongen rivstartar med toppderbyt Bröndby-FCK.