Utvisningen fällde unga Redbergslid

Alfelt: Förstår upprördheten – men det var ingen skandal

SPORTBLADET

Redbergslid var på väg mot en knall. Då plo-ckade domarna Lars Bernhardsson – planens bäste spelare – från banan för gott med en tre-dje utvisning. Jag förstår Redbergslids upprördhet.

Inte för att utvisningen i sig var någon skandal, men den var onödig och framförallt kom den efter en period av lite ovanlig snedfördelning mellan lagen sett till domslut för och emot.

RIK visade talang och vilja

Sävehof utnyttjade läget med Bernhardsson på läktaren, vände 23–25 till 29–26 och kopplade ett grepp man inte släpper i kvartsfinalserien.

Unga RIK visar talang och vilja, men inte en chans att man klarar att vända 0–2 i matcher med tre raka segrar.

Sävehof drabbades tidigt av en otäck skada på storskytten Johan Jakobsson, som föll handlöst i golvet, vilket kan ha bidragit till att Sävehof inte agerade lika skärpt som normalt.

Blev de vanliga matchvinnarna

RIK-målvakten Petter Hansson var på väg att avgöra med bland annat fyra raka straffräddningar. Junioren Richard Lönn sköt effektivt.

Men till slut blev det ändå de vanliga namnen på matchvinnarna – Patrik Fahlgren och Erik Fritzon, som utnyttjade luckorna och tröttheten som drabbade RIK efter Bernhardssons utvisning.

Oavsett domarnas eventuella påverkan var det starkt av Sävehof att hänga med målmässigt och till slut vända till seger en dag då det egna spelet inte var på topp. Seriesegraren är fortfarande stor favorit till SM-guldet.