Svettigt värre – tur det finns pool-sex

Foto: FOTO: MAGNUS WENNMAN
Närkamp Flertalet av de svenska spelarna fajtades med pressen i den mixade zonen medan förbundskaptenerna tog en vilodag.
SPORTBLADET

LUGANO. Sex i hotellpoolen.

Genomblöta spelare och journalister i intervjuzonen.

Det var svettigt värre i går.

Tur då att förbundskaptenerna vet hur de ska slippa svettiga frågor.

Det är när man står med ansiktet upptryckt i en spansk journalists svettiga armhåla medan denne desperat klättrar på en svensk kollega för att få några citat från Olof Mellberg som man vet att nu är EM verkligen i gång. För varje dag blir det fler och fler murvlar på Cornadero. I går var det dessutom fler spelare än någonsin ute samtidigt i det lilla gränsland till helvetet som kallades för ”den mixade zonen”. Förbundet släppte, välvilligt i och för sig, ut hela 15 spelare till oss och det var trångt, svettigt och gick stundtals rätt vilt till. Trots att förbundsfolket ordnat ett riktigt bra, gigantiskt tält är det svårt för alla att få plats och det trängdes och puttades rejält till och från. Att få något eget från spelarna är bara att glömma. Alla tjuvlyssnar på alla och varje ord bandas av en snårskog mikrofoner och mini-bandspelare. En hovreporter blev lite sur på vår Wagner, som reportern tyckte ”störde mitt i en intervju”. Wagner sa lugnt men iskallt:

”Jag vet inte om du varit på några mästerskap förut men det är så här det går till i den mixade zonen”.

Själv trängde jag mig fram till Rami Shaaban som nu inte är lika eftertraktad som intervjuobjekt som tidigare i våras då han kändes lika nära förstaplatsen i målet som Isaksson. Shaaban var dock lika trevlig och vältalig som vanligt och vi pratade lite om Fabregas.

”Det säger väl en del om vilken kvalitet man har i Spanien när man kan börja med en sådan spelare på bänken”, konstaterade Rami.

Jo, onekligen.

En mur av våta manskroppar

Sen pressade jag mig igenom muren av våta manskroppar (det är mest sådana) för att fråga Mellberg hur man stoppar Spanien. Han svarade bra och utförligt utom till den hysteriske spanske reporter som med ett desperat uttryck i ögonen sedan jagade efter Mellberg när landslagschef Lasse Richt föste honom vidare. Jag trängde mig vidare till Sebastian Larsson, ålande mig fram mellan svettvåta kroppar.

Gräddfil till landslaget

”För jäkla varmt här”, pustade TT-Henke som sedan hamnade i ett ännu hetare samtal med Richt. Ingen av förbundskaptenerna hade nämligen valt att dyka upp till presskonferens. Förbundets policy är att inga medier ska särbehandlas, varken negativt eller positivt. Ändå hade förbundets huvudsponsor, det stora statliga spelbolaget som jag inte tänker nämna vid namn, fått en lång intervju med Roland Andersson på morgonen. Spelbolaget skryter själva med att de har ”gräddfil rakt in i det innersta av landslaget”. 

För mig är det helt okej om förbundskaptenerna ville få en välförtjänt vilodag från medierna. Men då ska det gälla för alla, annars bryter man mot sin egen policy.

Framför allt kan jag inte låta bli att fundera över det faktum att Lagerbäck på egen begäran fick gå ut i spelbolagets tv och berätta om Zlatan-historien. Det säger rätt mycket att han ville det själv; trevlig, oemotsagd tv-tid är ju smaskens.

Sportbladet är också stor sponsor till förbundet och om vi erbjudits exklusiva grejer i utbyte mot att förbundet fick berätta ”sanningar” (deras version av saker) vet jag att vi hade tackat nej. Ni som tycker att jag är fel ute här uppmanar jag att läsa Henrik Skiölds utmärkta text på TT, Tidningarnas högst seriösa Telegrambyrå.

När vi kom hem till hotellet fortsatte det att vara lite småhett. Vi åt lunch på uteserveringen vid vattnet och var allmänt lyriska över utsikten och maten.

”Det här är nästan bättre än sex”, stönade Wagner när han smakat sin första gnocchi-bit. 

Änder i kärleksdrama

Änderna som bor i sjön nedanför verkade dock inte hålla med. Ett andpar håller på att driva vår poolgubbe till vansinne genom att förvandla vår pool till en ankdamm. När han jagat i väg de kärlekskranka änderna utspelade sig ett drama. Fyra andhanar gav sig på honan samtidigt och höll i sin lusta på att dränka henne. Alla blev så engagerade i ändernas pool-sex att vårt tidningsmöte avbröts för en stund. Simon ringde till och med till en högt uppsatt ornitolog på hemmaplan. Denne meddelade att änderna betedde sig normalt men att vi ändå skulle vara glada över att ha få sett en så sällsynt syn. Se där, ett litet kärleksdrama att bryta av EM-hetsen med.

Som sagt, det var en svettig dag i?går.

FAKTA

3 rubriker bakom rubrikerna

LAUL SLET AV HALVA FOTEN

Värsta skadan hittills i fotbolls-EM. Laul slet loss halva vänster fotsula under gårdagens match och beskrev smärtan när han sen sprayade såret som ”värre än att föda barn”. Där vet han dock inte vad han snackar om...

HÄST PÅ BORDET IGEN

Efter Thoréns fadäs häromkvällen trodde man att alla i rosa gänget borde veta att häst heter ”cavallo” på italienska. Men nej. Reporter Leifby lyckades beställa in en ny bit pålle till middag. Han åt tappert upp den

FITNESS FICK PISK I GYMMET

Reporter Wagner, också känd som ”Fitness”, vek ner sig med bara tio minuter på löpbandet mot somliga andras 8,5 kilometer....

ARTIKELN HANDLAR OM