Hatmötet i helgen: Juve vs Maldini

SPORTBLADET

Om och om och om igen möts de.

Paolo Maldini och Juventus.

Fiender på planen men ändå oskiljaktliga.

Det är något vackert och lite vemodigt över berättelser som är på väg mot sitt slut. Paolo Maldinis är en av dessa. Sagan om honom och Milan kan tyckas oändlig men alla vet att den, åtminstone i sin nuvarande form, går mot slutet. I berättelsen om Maldini har Juventus spelat en av de viktigaste rollerna, som ärkerivalen, ännu mer än Inter. Dock finns det, mitt i kampen, en stor respekt mellan parterna. I morgon kväll spelar Maldini för sitt Milan mot Juventus för 40:e gången. Ett av alla möten som Maldini varit med i. Möten om ligan, möten om Champions League-titeln.

Maldini kallar matchen för ”mycket viktig” och passar samtidigt på att hylla Alessandro Del Piero, som han spelat med i landslaget och mött så många gånger.

”Han förtjänar all framgång för han är en fantastisk spelare och person”.

Maldini, som själv personifierar ordet klubblojalitet, hyllar också Del Piero, samt Buffon, för att de stannat i Juventus genom alla svårigheter.

”De blev kvar, de behöll tron och nu får de njuta”.

Vem som får njuta i nästa möte mellan giganterna, det får vi se i morgon kväll.

FAKTA

Tre hetaste

1. Thiago Silva

Försvararen från Fluminense är Milans senaste nyförvärv.

2. Zlatan Ibrahimovic

Het som figur i udda julkrubbor.

3. Kakha Kaladze

Fick böta 100 000 kronor för sina uttalanden om domare Farina

CITATET

”Den spelare som vill åka dit, bara åk! Men man ska veta att man lever dåligt, äter dåligt och att kvinnorna inte använder bidé”.

Napolis president De Laurentiis om livet i England.