”Massor av godis på otursdagen”

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Domarskandaler i massor men visst är det härligt med mars – slutspelsmånaden.
SPORTBLADET

Fredagen den 13:e igen. 

Så varför inte vara lite positiv såhär på otursdagen?

Foto: AP
Del Piero – mästerlig på straffar.

”Varför skriver ni bara om elände?”, undrar folk ibland. För att det tyvärr rapporteras mer om elände. Saker som slutar bra får vi mer sällan om tips om. Det är lite som med läsarmejl, man är mer benägen att klaga än att berömma... Nåväl, det finns inget roligare än goda nyheter så efter många fredagar i rad med brännande ämnen har jag

i dag bestämt mig för att bjuda er på lite mer lättsamt, uppiggande fredagsgodis.

Nyheter och saker som gör mig glad just nu:

Alla sköna slutspel att njuta av: bandy, basket,  handboll, innebandy, ishockey, volleyboll.

Lillasyster Jonsson. Skidskytten med förnamnet Jenny är gladaste nyheten på skjutvallen sen storasyster Helena. 

Att Viasats CL-sändningar verkligen fått ett lyft. Betydligt mindre grabb-gubbiga nu. Strömberg är i en klass för sig. Dessutom har han bjudit mig på en att mitt livs godaste pizzor, en gång i Bergamo.

Hans Olssons tredjeplats i störtloppet i Åre. Man blir tacksam för det lilla efter alpina VM.

Bok-triologin på nattduksbordet, ”Kärlek och krig, en svensk familjesaga”. Vi tar lätt vår fred för given men ur historien kan vi lära oss något annat.

Att jag nu vet att jag ska bevaka vinter-OS i Vancouver. Mums.

Att Simon Bank återvänt till Sverige så att jag har någon som förstår min kärlek till il calcio och som jag kan beklaga mig över svenskt kaffe till när vi fikar vid redaktions-automaten.

Alessandro Del Pieros straff mot Chelsea. Se och lär. 

Att Sverige vann Algarve cup. Lotta Schelin, Victoria Svensson & Co slog USA och dessutom Tyskland, på vägen till finalen. Viktigt att få in en vinnande känsla i laget inför EM i Finland i augusti och två psykologiskt viktiga segrar mot just USA och Tyskland.

Våren som är i antågande även om det är djupsnö och isbitskallt just nu. Men kalendern ljuger inte och inte heller de allt ljusare kvällarna. 

Att jag ska till Portugal med landslaget om en vecka drygt och där ska följa Cristiano Ronaldo och gänget. Blir omväxlande och roligt mot att bara skriva om de blågula.

Fina läsarmejl som det här, från Kristian: ”Denna artikel om domen mot en kille som kläckt ur sig ”negerjävel” är oerhört bra, mer av sånt! Det krävs krafttag mot vidrigheter inom sporten – jag har aldrig förstått varför ett överfall, verbalt eller fysiskt på en rink/plan skulle hanteras annorlunda än detsamma på ett torg eller en gata”.

Gull-dumma läsarmejl som det här från Victor, apropå Danica Patrick:

”Så bra är hon inte. Erik Niva har större chans mot Jan Tauer i en cagefight än vad hon har att nå pallplats i ngt Formel 1-lopp”

Maken har lovat att laga nakna ravioli i helgen. Jo, det heter faktiskt så. Pasta utan ”skal”, bara gjord av den ljuvliga spenat- och ricottafyllningen.

Så ni ser, vi skriver gärna om goda nyheter. Trevlig helg till er alla!