Allegri lär ha överseende med överdriven bollkonst

Wegerup: Ömsom vin och ömsom vatten för Zlatan

SPORTBLADET

MILANO. Ömsom vin ömsom vatten.

Lite ris, mycket ros.

Ungefär så kan man sammanfatta Zlatans – och Milans – kväll.

Foto: afp
Zlatan gratulerar Robinho till 3–1-målet mot Chievo.

Så var jag då tillbaka i Milano efter en månad. En månad då sensommarvärmen vinkat arrivederci för den här säsongen och höstkylan kommit smygande ner från alperna. Kallt regn över San Siro. Ett Milan som inledde starkt men slappnade av för tidigt och höll på att tappa ledningen. En Zlatan som varvade högt och lågt. Det kändes med andra ord som en helt vanlig kväll på jobbet.

Men det kändes också, om jag jämför med då jag såg Zlatan i premiären mot Cesena i september, som att han börjat komma in mer i Milans spel och som att hela det rödsvarta laget är mer samspelt. Naturligt nog.

Milan i topp

Efter segern mot Chievo och inför dagens matcher tronar nu Milan i toppen av tabellen. Ska man förbli där måste dock Allegri & Co få ordning på det som ofta varit Milans problem, särskilt inför matcher mot mindre klubbar och inte minst bortamatcher i små hålor långt från Via Montenapoleone, nämligen att höja lägstanivån.

En match som den i går borde Milan ha vunnit med en tre, fyra mål om man utnyttjat lägena bättre och förmått behålla skärpan och farten när man spelade som bäst i första halvlek. I andra halvlek var det pinsamt håglöst ibland och Zlatans match speglar Milans med blandad kompott även om den var mestadels välsmakande. En perfekt passning till Pato, en blixtsnabb Brolin-frispark till Pato. Och så då och då, som Zlatan också fick kritik för efteråt, den där märkliga oskärpan. Hur som helst är det tydligt att ”Ibra” är på väg att rätt håll – bara han håller.

Krävs mer mot Mourinho

Mot Real Madrid på tisdag kommer det dock att krävas mer än så här. Betydligt mer. Av såväl Milan som Zlatan. Då, när Zlatan ställs mot sin gamle Mäster-Mister, tränare Mourinho.

Apropå bossar så är det intressant att höra när Adriano Galliani och de andra minst sagt mäktiga Milan-höjdarna pratar om Zlatan, med vilken respekt de gör det. Galliani som i går för övrigt kom till San Siro med vänsterfoten i gips efter att ha trampat snett på en trottoarkant. Men inget fick stoppa honom från att vara på plats när Milan spelade.

Familjen först

På plats var också den svenska familj som efter matchen fick det vi i media inte fick – tid med Zlatan. Han prioriterade, och ingen kan väl klandra honom, att prata med en familj från tv-programmet Familjen Annorlunda, som rest ner till Milano samma dag.

”Zlatan hälsade på oss”, förklarade en av de sjuttioelva ungarna lycksaligt för mig.

Då gjorde det inte ens något att regnet öste ner och att inte en taxi fanns på mils avstånd att få tag på.

Redan i dag kan Lazio gå om Milan i serietoppen. Men i går var det en högst god lördagskväll i Milano­-lägret – mycket­ tack vare Zlatan Ibrahimovic.

Då lär Allegri ha överseende med en och annan överdriven bollkonst.

ARTIKELN HANDLAR OM