Wegerup: Milan–Juve är alltid mer än bara en match – även för Zlatan

SPORTBLADET

MILANO. En naken bak.

Det fick jag se när Zlatan spelade för Inter i sin första match mot Juventus.

Nu är det första Juve-mötet för honom med Milan och i kväll hoppas jag slippa en rumpchock.

Starka känslor lär det dock bli.

Milan–Juventus. I kväll ser vi Italiens två genom historien mäktigaste klubbar drabba samman ännu en gång. Alla matcher genom alla år. Alla känslor. Alla minnen.

Bland de starkaste finns Champions League-finalen 2003. Inför den skrev jag en betraktelse där jag jämförde klubbarnas troféskåp, kassaskåp, spelarmaterial och supporterantal. Lägg därtill ett reportage om Berlusconi- kontra Agnelli-klanen, den nya makten mot den gamla.

Kommer sjunga nidvisor

Ja, ni hör. Milan–Juve är alltid mer än bara en match.

Så även för Zlatan, även om tränare Allegri i går, när jag frågade honom, sa att han tror att detta är en match som alla andra för Ibra. Det tror inte jag. Och ni kan vara säkra på att en del av Juves fans kommer att sjunga sina nidvisor mot Zlatan även denna gång.

Däremot har det gått längre tid nu sen han lämnade klubben. När han var ny i Inter var känslorna kokande.

När Juve kvitterade mot Inter i mötet i november 2007, det första för Zlatan mot sin gamla klubb eftersom Juve varit en säsong i exil i serie B, drog en vitsvart tifoso därför ner byxorna och visade sin nakna röv för Inter-folket på pressläktaren. Jag satt precis intill och fick en rejäl, totalt oönskad närbild.

Behåll byxorna på...

I kväll blir det inte lika hatiskt och säkerligen lugnare. Men långt ifrån lugnt.

Jag ser fram emot en match med starka känslor och, förhoppningsvis, starkt spel. Kanske lirar de brallorna av varandra rent av.

Så länge alla behåller dem på sig på pressläktaren är jag nöjd.

De 3 senaste Zlatan–klippen

ARTIKELN HANDLAR OM