Wegerup: Ryktet ledde till nya spekulationer om Zlatan till Real

SPORTBLADET

MILANO. En iskall straff.

Tre heta mål.

Tre mycket viktiga poäng.

En nöjd Zlatan.

Så kan toppmötet med Napoli summeras.

Zlatan sätter straffen säkert.

Ett rykte i den regnvåta natten.

Likt en nattfjäril fladdrade det runt i pressrummet på San Siro runt midnatt. En italiensk journalistkollega satt bredvid mig och ringde och ringde till Kakás pappa på dennes mobil. Fadern hade varit och sett matchen Milan–Napoli tillsammans med Kakás agent Bosco Leite och det var fullt tillräckligt för att ryktena om att Kaká vill tillbaka till Milan skulle få ny start.

Och – förstås – leder det till spekulationer om att Zlatan då i så fall istället ska till Real Madrid. Rykten som fått extra bränsle av Ibras senaste kärleksförklaring till tränare Mourinho.

Men, som kollegan i fråga sade till mig lite senare: ”Milans ledning skjuter hellre sig hela gänget än säljer Ibra”.

Milan vill inte sälja sin kronjuvel

Klubben vill för allt i världen inte göra sig av med sin kronjuvel och fixstjärna. Zlatan gör mål och assist, vinner matcher och skapar publicitet – numera nästan uteslutande positiv sådan dessutom.

Inget tyder heller på att Ibra vill lämna Milan, ryktena är i nuläget bara rykten eller snarare spekulationer från uppfinningsrika spanska och italienska journalister.

Zlatan sa till mig så sent som för två veckor sen att han litar på att Milan håller sina löften till honom och fullföljer sin plan mot total dominans i världseliten igen. I år är ligaseger det stora målet, nästa säsong Champions League.

Därför var segern mot Napoli så viktig för Milan. För poängen, för scudettoracet – och för att övertyga om att planen håller, för att behålla sin dyrkade Ibras lojalitet och känsla av att ”projekt fornstora dagars AC Milan” går i rätt riktning.

Självförtroendet behövs

Vinsten med 3–0 kom också på det övertygande sätt som Milan så väl behövde.

”Vi har lagt av ibland efter första målet men nu fortsatte vi”.

Så sade Zlatan när jag mötte honom i natt då han äntligen, bland de sista som vanligt, kom ut från omklädningsrummet. Klädd i Milan-kostymen och ett stort leende.

Han, liksom hela Milan, var uppenbart lättad – och får nu just det självförtroende man behöver inför de kommande två stormatcherna.

På lördag väntar Juventus borta och även om Juve slunkit både hit och dit och ner i diket ibland den här säsongen så är det en match att ha respekt inför. Inte minst för Zlatan.

För även om han sa till mig i natt att ”jag har spelat där förut” så är det klart att han någonstans känner av att det är sin första italienska klubb han spelar mot. Och mottagandet av publiken lär inte bli direkt hjärtevärmande.

Sedan, på onsdag nästa vecka, väntar returen i Champions League borta mot Tottenham.

En match där allt måste stämma om Zlatan ska komma ett steg närmare den där CL-bucklan som fortsätter att gäcka honom.

Men, som sagt, det är ligaseger som är det stora målet för Milan denna säsong. Därför var det, som Zlatan sade ”mycket, mycket viktigt” att vinna mot Napoli.

Nu står det mellan Milan och Inter

I slutändan tror jag att det, föga oväntat när säsongen tippades i augusti i fjol, kommer att stå mellan Milan och Inter.

Samtidig är det ju sant, det som Zlatan skrattande och med skönt skånsk knorr sade, apropå att Allegri kallat matchen mot Napoli för en seriefinal: ”Det sa han om förra matchen åsså”.

Och det är ju så det är. Varje match ska vinnas.

Men i natt unnade sig Milans fans ändå att känna sig lite mer än vanligt som segrare när de sjöng hela den regniga vägen bort från San Siro.

ARTIKELN HANDLAR OM