Wegerup: För Milan kommer bråket olyckligt

SPORTBLADET

MILANO. Zlatan i slagsmål på träningen med Onyewu.

Milan bekfräftar att bråket ägt rum men tonar ner det.

Så vad man ska då tycka om det?

Att det kan störa Milan, just när saker verkade gå åtminstone lite åt rätt håll.

Men enligt Milan-bossen Galliani är allt redan utrett.

Oturligt nog var jag inte på plats på Milanello i dag, vilket jag kommer att vara i morgon och vilket jag var i tisdags. För oss som följer Zlatan är Milanello, Milans träningsanläggning, vårt andra hem.

Där finns en mängd träningsplaner och oturligt nog, ur Milan-synpunkt, kom bråket i dag på den plan som kan ses och fotograferas. Därför ska 30-talet personer utanför staketet ha sett bråket.

Enligt de uppgifter som finns nu var det Onyewu som började bråka, han ska ha gett sig på Zlatan efter att ha blivit irriterad över en tuff tackling.

Förekommer hela tiden

Han har tagit ett nackgrepp på Zlatan. Uppgifterna blir naturligtvis mer trovärdiga då de finns i La Repubblica. Även mina kollegor på Gazzetta dello Sport, som jag nyss talade med har fått uppgifterna att det var Onyewu som började slåss.

Samtidigt ska man inte överdriva innan man vet mer vad som hänt. Bråk på träningar förekommer hela tiden. När det kommer till slagsmål är det värre men det är fortfarande sådant som händer.

Till de som hånfullt kommenterar ”vill Ibra bort från Milan?” säger jag: som det verkar nu var det ju inte Zlatan som började. Men han måste få försvara sig.

Gudarna ska veta att Zlatan inte är någon lammunge. Men det kan mycket väl vara så att han är oskyldig denna gång.

”Glad att de är tända”

Att Milans vice president Adriano Galliani så snabbt gick ut med ett uttalande visar på att klubben vill försöka förhindra spekulationer och skapa lugn.

”Jag är glad att de är tända på träningen”, säger Galliani.

Det verkar i nuläget inte ens som om Zlatan och Onyewu får böter.

För Milan kommer bråket ändå lite olyckligt inför söndagens möte med Bari. 2-2 mot Real Madrid och målmaskinen Inzaghis inhopp hade gett laget nytt självförtroende. När jag pratade med Zlatan efter matchen sent i onsdags kväll var han mycket harmonisk och på gott humör.

Men det som är bra för Zlatan är att det inte verkar vara han som startat något bråk. Jag tror därför inte heller att det som skett behöver påverka honom särskilt mycket.

Som Galliani ganska träffande sammanfattar det som skett: ”Hellre en sådan här träning än en te-drickartillställning”.

ARTIKELN HANDLAR OM