Wegerup: Nu återstår två lag i scudettoracet

Foto: AP
Inters Esteban Cambiasso
SPORTBLADET

MILANO. Två månader som tränare för Inter.

Det firade Leonardo med att leda sitt lag till ännu en seger.

Sent i går kväll hyllades han i de italienska fotbollsprogrammen.

Att scudettostriden lär stå mellan Milan och Inter tycks allt mer klart.

”Den 6 januari till den 6 mars. Exakt två månader som tränare på Inters bänk. 13 matcher, 33 poäng av 39 möjliga – ingen har gjort det bättre. 60 svartblå dagar. 34 mål inklusive de fem målen i dag mot Genoa. Tolv spelare har gjort mål under Leo, fyra i dag”.

Så lät det i går när man i den stora fotbollshowen ”Controcampo” i italiensk tv rabblade ”Leonardos succésiffror”.

I ett långt inslag hyllades Inters tränare för det han åstadkommit under sina exakt två månader i laget.

Flera av Italiens tyngsta fotbollstyckare tävlade i att lovprisa Leonardo.

Inte minst fick han och Inter beröm för det som kan bli avgörande i slutändan: formen, styrkan och lagmoralen. ”Sex av elva segrar har kommit i andra halvlek”, konstaterade Controcampo.

Så även i går, med vändningen mot Genoa som till sist gav seger med 5–2.

Står mellan Milan & Inter

”Vi visste i pausen att vi varit för långsamma, vi var medvetna om allt det vi inte gjort och det vi måste göra”.

Så kommenterade Leonardo efteråt sitt lags styrka.

Den styrka som gör att det inte är särskilt svårt att hålla med de italienska experterna när de efter midnatt pratade om att scudetto-racet kommer att stå mellan Inter och Milan.

De rödsvarta visade på sitt sätt samma sorts styrka mot Juventus i lördags kväll. Man vann utan att spela perfekt och har nu på fem dagar vunnit två stormöten, det mot Napoli med hela 3–0.

Mycket återstår

Napoli, som i går bara fick 0–0 hemma mot Brescia, och nu börjar visa de förväntade tecknen på att inte hänga med hela vägen fram.

Roma vann förvisso däremot under Montellas vingar mot Lecce och Lazio besegrade Palermo, som inte var hjälpt av nye tränaren Cosmi. Men det känns likväl som att de enda som är starka nog att följa Milan ända in i kaklet är Inter.

Samtidigt återstår ännu mycket av säsongen, även om en flirtig italiensk sol i dag kunde lura en att tro att våren redan var här. Mycket kan ännu hända.

Men mönstren finns där att se, börjar utkristallisera sig allt tydligare.

Seriefinal – i Milanoderbyt

Nu tar Serie A-hetsen paus några dagar och ersätts av Champions League-dito. Först Tottenham för Milan, sedan veckan därpå Bayern München för Inter. Hur det går för lagen där påverkar, som bekant, också ligan. Segrar och avancemang till kvartsfinal ger självförtroende, positiv press och arbetsro – men stjäl samtidigt kraft och ger splittrat fokus.

Allt talar hur som helst för att vi om knappt fyra veckor bänkar oss på San Siro för ett Milano-derby som kommer att vara en ren seriefinal.