Wegerup: Derby om en vecka – men på transfermarknaden har det redan börjat

SPORTBLADET

Om en knapp vecka väntar Milano-derbyt.

På planen.

Det på transfermarknaden är redan i full gång.

Striden om Carlos Tevez hårdnar.

Straffkung. Assistkung.

I topp i skytteligan tillsammans med Denis och Di Natale.

Zlatan inledde i går mot Atalanta vårsäsongen på samma sätt som han avslutade hösten: strålande.

”Det känns fantastiskt bra och det är för att jag fått vara frisk, jag har kunnat träna och spela utan avbrott”.

Så sade Zlatan till mig för en vecka sedan, när jag fick en lång pratstund med honom under Milans vinterläger i Dubai, medan autografhungriga, arabiska fans hängde runt oss.

Ibra återkom flera gånger till betydelsen av att han fått vara skadefri och hur bra formen känns just därför.

En form som lovar mycket inför såväl liga-spel som Champions League-mötena med Arsenal – och inför EM, om den håller i sig och skadorna fortsätter att hålla sig borta.

Just i går sade tränare Allegri, mitt i lovorden efter matchen, att han märkte att Zlatan hade lite trötta ben efter hårdträningen den senaste veckan.

Men det spelade ingen roll. Visst, han missade några lägen, men det var också Zlatan som återigen stod för öppningsmålet och sedan spelade fram till spiken i kistan-målet.

Ingen kan sia utgången

Framför allt visade han hur viktig han är för Milan genom sättet han gick ner och hämtade boll på när mittfältet svajade – inte minst Aquilani saknades svårt.

I Dubai pratade jag också en del med Zlatan om det derby som väntar om sex dagar. Milan–Inter, säsongens första Milano-duell.

Redan nu pågår dock derbyt på transfermarknaden för fullt. Milan och Inter sliter och drar från varsitt håll i Carlos Tevez.

Tidningarna skriver med stora rubriker, men även de mest insatta av de kollegor och kontakter jag pratar med har svårt att sia om utgången.

”Jag har gett mitt ord till Milan”

Klart är ändå att det är Milan som har matchboll.

Detta trots att Manchester Citys tränare Roberto Mancini hellre, på grund av sitt förflutna i Inter och sin vänskap med president Moratti, vill se Tevez hos de svartblå.

Citys ledning är dessutom allt annat än förtjust över de bilder som ”läckt ut” (var det någon som viskade något om planterade paparazzi-bilder...?) på den argentinske anfallaren och Milans vice president Galliani, i skön harmoni på middag tillsammans i Rio de Janeiro.

Inter har ändå inte kastat in handduken utan skickat sitt marknadsess Marco Branca till England. Mancini sägs hoppas komma över Wesley Snejder vid en tänkbar affär, en spelare han är mycket förtjust i.

Galliani? Han säger ”nu väntar vi och ser” och huvudpersonen, den eftertraktade men svårhanterlige Tevez, han säger:

”Jag har gett mitt ord till Milan”.

En vecka fylld av förväntan

När jag pratade med Zlatan om Tevez-cirkusen var han för rutinerad för att säga särskilt mycket mer än att han tycker att Milan redan har fantastiska anfallare men att argentinaren självklart är en ”förstärkning” om han kommer.

Frågan är också i vilken form Tevez kommer, efter så lång tid utan spel.

I går fick Zlatan frågan om han skulle spela fram Tevez om denne blir hans nye lagkamrat. Och, föga oväntat, svarade Ibra att ”självklart” ska han det.

Fördel Milan alltså, i transferderbyt.

Räkna med en het vecka, januari eller ej, av förväntan, längtan och spekulationer – ända till San Siro slår upp sina mäktiga portar på söndag kväll.